Nõuanded, kuidas karantiini ajal kodukontoris töötades senist töörutiini säilitada

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Kodus olles kipuvad inimesed rohkem alkoholi tarbima. Alkohol avaldab muuhulgas ka negatiivset mõju immuunsüsteemile.
Kodus olles kipuvad inimesed rohkem alkoholi tarbima. Alkohol avaldab muuhulgas ka negatiivset mõju immuunsüsteemile. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse tõttu on paljud tööandjad teinud otsuse, et võimalusel töötaksid nende töötajad kodukontorites. Anname sulle mõningaid näpunäited, et tunneksid end selles olukorras mugavamalt ning samal ajal suudaksid säilitada stabiilset töörutiini.

Hoia unerežiim stabiilsena

Hea uni on eduka töötamise juures üheks võtmesõnaks. Soovitatavalt ära unusta seda ka kodukontoris töötamise korral. Kui uinud ja ärkad iga päev samadel kellaaegadel, tunned end terve päeva oluliselt paremini kui ebastabiilse unerežiimi puhul.

Riietu mugavalt

Kui valmistud töötamiseks, siis on väga oluline see, et tunneksid end koju jäädes sama mugavalt kui tööl käies. Seega, tee end korda ja sinu päev on juba paremaks muutunud!

Pane endale lõunasöögi söömise meeldetuletus

Kodus töötamisel on suur oht, et töösse süvenedes unustad lõunat süüa. Lõunasöök on väga oluline keha energia stabiilsuse säilitamiseks. Seega, jaota oma tööpäev nii, et jõuaksid rahulikult lõunastada. Samuti ära unusta väikesi pause, mil end vahelduseks ringutada saad.

Tekita endale mugav töönurk

Soovitatavalt vii oma töönurk magamistoast välja. Magamistoas võib olla küll mugav töötamise ajal pikutada, aga töönurga mõnda teise tuppa kolimine tagab tõenäolisemalt selle, et saad pärast tööpäeva lõppu oma mõtted kiiremini tööst eemale viia. Magamistuba on saanud oma nime siiski põhjusega.

Vali välja mõnusat meeleolu tekitav ning töötamist soodustav muusika

See soovitus on mõeldud siiski eelkõige neile, kes on harjunud töötamise ajal muusikat kuulama. Vaikuse armastajatele võib taustamuusika tunduda pigem segava mürana, mis häirib keskendumist ning ei soodusta töötamist.

Pane paika päevaplaan

Selleks, et töö paremini sujuks, pane endale hommikul kirja kõik võimalikud kohustused. Kui neist mõni tehtud saab, saad selle nimekirjast maha tõmmata. See annab sulle parema ülevaate oma kohustustest ning aitab paremini aega planeerida.

Tööpäeva lõppedes lülita end tööst välja

Olenemata kodukontoris töötamisest, oled sa ikkagi kodus. See tähendab, et sarnaselt kontoris tööl käimisele ei tohiks sa soovitatavalt ka kodus töötades oma tööd teistesse tegevustesse hiljem kaasa võtta. Tööd tehakse tööajal, puhatakse puhkeajal ning ka sina vajad lõõgastust. Mine õue, loe raamatut, naudi mõnda head filmi või mängi perega lauamänge. Sa oled seda väärt ning sinu pere samuti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles