COVID-19 ⟩ Asi ametlik: kõik puhkusereisid tasub lähikuudel ära jätta (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Täna arutas Vabariigi Valitsus kabinetinõupidamisel koroonaviiruse leviku tõkestamist ja meetmeid Eesti elanike kaitseks. Sellest tulenevalt uuendab välisministeerium ka oma üldist reisisoovitust Eesti elanikele ja Eestisse reisijatele.

Seoses kiiresti areneva olukorraga üle maailma ja võimalike ootamatute reisipiirangute kehtestamisega on Eesti elanikel soovitatav mitte planeerida lähikuudeks puhkusereise.

Välisministeerium soovitab tungivalt, et inimesed, kes saabuvad koju riskipiirkondadest, jääksid 14 päevaks koju või isolatsiooni.

Välisriikide kodanikel, kes tulevad viiruse leviku riskipiirkonnast või on viirusega nakatunud/olnud viiruse levitajatega lähikontaktis, palume Eestisse reisimine edasi lükata.

Välisriikide kodanikud, kes vältimatult peavad tulema Eestisse riskipiirkondadest, peaksid samuti jääma 14 päevaks isolatsiooni.

Välisministeerium paneb taaskord inimestele südamele, et kui tõesti otsustatakse reisida ohu- või riskipiirkonda, siis tuleks mõelda tagavaraplaanid ohuolukorra vältimiseks või sellest väljatulemiseks. Ohu- või riskipiirkonnas on välisministeeriumi konsulaarabi tagamine keeruline. Samuti on oluline riske võttes hoolida ja arvestada enda ning teiste tervisest.

Välisministeerium jälgib pidevalt olukorda ning uuendab võimalikult aktiivselt reisisoovitusi lehel Reisi targalt, aga palume kõigil, kes siiski otsustavad reisida, samuti tutvuda olukorra ja piirangutega vastavas riigis, kuna need võivad muutuda väga kiiresti. Palume inimestel oma välisreis välisministeeriumi veebilehel registreerida.

Samuti soovitame tutvuda riigipõhiste reisihoiatustega lehel Reisi targalt ning jälgida koroonaviirusega seonduvat üldist reisihoiatust sellel aadressil.

Lähemalt saab koroonaviirusest ja ennetamisest lugeda terviseameti lehelt.

Nakatumise risk on kõrge riikides, kus on laialdane kohapealne levik. Võttes arvesse Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) soovitusi, on tervisameti hinnangul koroonaviiruse kõrge riski piirkondadeks Hiina Rahvavabariik, Itaalia, Iraan ja Lõuna-Korea. Keskmise riski piirkonnad on Saksamaa, (Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg ja Baieri liidumaa), Prantsusmaa (Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Grand Est, Hauts-de-France, Ile-de-France), Tirooli suusakuurordid Austrias, Hispaania (Madriid, Kataloonia ja Baskimaa), Jaapan ja Singapur.

Lisaks riskipiirkondadele on välisministeerium hiljuti väljastanud soovituse mitte reisida Prantsusmaale, Saksamaale, Hispaaniasse ja Egiptusesse ning seoses riiki sisenemise piirangute tõttu USAsse ja Iisraeli. Kaaluda tuleb aga kõikide reiside vältimatust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles