Kas kogukad naised peaksid tööl kandma teistsuguseid rõivaid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retuusidsid ja tuunika on moes juba pikemat aega. Kas selline riietus on mõeldud vaid modellimõõtu naistele?
Retuusidsid ja tuunika on moes juba pikemat aega. Kas selline riietus on mõeldud vaid modellimõõtu naistele? Foto: SCANPIX

Juba mõnda aega on naiste seas populaarne kanda tuunika all retuuse ja seda ka tööl. See on väga mugav riietus ning enamik naistest kannab selle koosluse ka välja. Vormikate naiste seljas aga ei näe selline riietus kõigi arvates nii kena välja.

Kristen Houghton kirjutas portaalis huffingtonpost.com kogukast naisest, kes oli harjunud tööl kandma tuunikat, retuuse ja kõrge kontsaga saapaid - täpselt nagu enamik tema kolleegidest kontoris.

Samantha töökohal oli tööeeskirjades märgitud riietuse kohta, et see peab olema puhas ja professionaalne. Ühel pärastlõunal kutsuti ta aga juhi kabinetti ning mainiti, et ta on riietunud tööl ebasündsalt.

Naine ei taganenud ja küsis,  milles probleem, arvestades seda, et samal päeval kandis kontoris samalaadseid riideid ligi kakskümmend naist, kes olid muide väga erinevas vanuses. Miks siis tema sündsusetu oli?

Juhi vastus oli, et tema riietus näitab liiga palju «kurve». Küsimuse peale, kas ka teistele naistele tehakse selle riietuse kohta ettekirjutusi, vastas juht eitavalt. Juht selgitas Samanthale, et «teatud naised» ei saa kanda rõivaid, mis rõhutavad tema figuuri, sest see näeb välja liiga seksikas ja vulgaarne.

Antud juhul lõppes lugu Samantha kasuks ning tal lubati endale meelepäraste rõivaste kandmist, kuid seda alles pärast seda, kui ta oli oma murega pöördunud personalidirektori poole.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Ka Eestis on paljudel tööpostidel töötajate riietusele eeskirjad, kuid kas tööandjal on õigus teha ettekirjutusi vastavalt inimese figuurile?
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles