Covid-19 ⟩ Hoia end! Sihtkohad, kuhu tungivalt soovitatakse hetkel mitte reisida

Naine
Copy
Eestisse saabumise päevast on inimesel keelatud kahe nädala jooksul elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda.
Eestisse saabumise päevast on inimesel keelatud kahe nädala jooksul elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda. Foto: Remo Tõnismäe

Seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga ei soovita välisministeerium reisida Hiina Rahvavabariiki, Itaaliasse, Iraani, Jaapanisse, Singapuri, Lõuna-Koreasse, Prantsusmaal Alsace'i piirkonda ja Saksamaal Nordrhein-Westphaleni liidumaale. Samuti palume hinnata kõigi välisreiside vältimatust.

Koroonaviiruse leviku ja sellest tingitud kiiresti muutuva olukorraga kehtestavad paljud riigid lühikese etteteatamisega haiguse leviku piiramist takistavaid meetmeid, sh tervisekontroll riiki sisenemisel, karantiin, liikumispiirangud, massiürituste tühistamine, kultuuriobjektide sulgemine ja muud taolist.

Välisministeerium paneb inimestele südamele, et kui tõesti otsustatakse reisida ohu- või riskipiirkonda, siis tuleks mõelda tagavaraplaanid ohuolukorra vältimiseks või sellest väljatulemiseks. Ohu- või riskipiirkonnas on ka välisministeeriumi konsulaarabi tagamine raskendatud. Samuti on oluline riske võttes hoolida ja arvestada enda ning teiste tervisest. Samuti ei tasuks puhkuseplaanide planeerimisega hetkel kiirustada, kuna viirus on veel levimas.

Kui välisreis on vältimatult vajalik, siis soovitame kõigil oma välisreis välisministeeriumi veebilehel registreerida. Samuti soovitame tutvuda riigipõhiste reisihoiatustega Reisi targalt lehelt ning jälgida koroonaviirusega seonduva üldise reisihoiatuse ajakohasust siit.

Lähemalt saab koroonaviirusest ja ennetamisest lugeda terviseameti lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles