Moelooja Tim Bluz: paljud head tuttavad olid mu kõrval ainult siis, kui neil midagi vaja oli

Naine
Copy
TimBluz
TimBluz Foto: Sam Bakhoff

19.–20. märtsil aset leidva suurejoonelise moevaatemängu Tallinn Fashion Weeki avab noor moelooja Tim Bluz, kes toob lavale kollektsiooni, mis jutustab isiklikku lugu.

«See on isiklik autobiograafiline lugu, temaatiliselt tumedam ja sügavam kui kõik, mida olen varem teinud,» selgitab Tim Bluz kevadise kollektsiooni taustalugu. «Paljud asjad mu elus muutusid pärast kollektsiooni «Allergic To Milk» esitlust. Mõned asjad läksid paremaks, teised hullemaks.»

««Ma olen Bluzist palju jutte kuulnud, aga ma tahaks teada, kes on Tim,» olen ma kuulnud sadu kordi ning igas võimalikus variatsioonis. Olen käinud kohtingutel, mis tundusid pigem nagu intervjuud. Ma ei suutnud ette kujutada, et mu nii-öelda suurimad sõbrad võiks olla mu suurimad vaenlased,» jutustab Bluz, et ta ei märganud, et paljud head tuttavad olid tema kõrval ainult siis, kui neil midagi vaja oli. «Ma usaldasin inimesi, kes rääkisid mind taga. Vahepeal tekkis tunne, et täiesti võõrad inimesed teavad mu elus toimuvast palju rohkem nüansse kui mina ise – kellega ma suhtlen, kus ja kuidas elan, kellega magan…»

Moelooja tunnistab, et pingelised hetked ja situatsioonid sundisid teda uusi inimesi mtte hinge laskma, aga lõpuks tuli ta ellu inimene, kes suutis ilma sõnadeta öelda rohkem kui kõik teised, kelle laused lootustandvalt kõlasid.

«Tekkis kummaline tendents, et mida suurem oli Bluz, seda väiksem oli Tim. Mul tekkisid bipolaarsed mõtted ja hakkasin tunnetama Timi ja Bluzi nagu kahte erinevat isikut,» ütleb disainer, et 19. märtsil Tallinn Fashion Weekil esitletava kollektsiooniga tõmbab ta nende kahe vahele kindla piiri. «Tim on minu isiklik ruum, mille jätan endale ja siitmaalt jääb ainult Bluz. Punkt.»

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab aset 19.–20. märtsil, tuues juba kaheksateistkümnendat korda lavale nii kodumaa tippdisainerid, kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad. Piletid on saadaval Piletilevis ja üritusel kohapeal.

Tallinn Fashion Weeki esitleb Freixenet, toimumisele aitavad kaasa Kaubamaja, Lavazza, Borjomi, DHL, Vogue Eyewear, Kevin.Murphy, Valge Klaar, RGB ja Swissôtel. Meediapartner on Elu24.ee.

Tallinn Fashion Weeki programm

Swissotel, Tallinn

Neljapäev 19.03

18.00 Tim Bluz, Katrin Aasmaa

19.30 Alexanderling, Mammu Couture

21.00 Tallinn Design House, Kirill Safonov

Reede 20.03

18.00 Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre

21.00 Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles