KOLUMN ⟩ Aleksandr Popov Tallinna kärakakeelust: pealinn patust puhtaks, sina viska viina Viimsis ja hauka hansat Harkus!

Aleksandr Popov
, kolumnist
Copy
Aleksandr Popov
Aleksandr Popov Foto: Martin Lazarev

Meie meer Miša mõlgutab mõtteid. Millal siis veel, kui mitte viinakuu esimesel päeval viia sisse selle va sama viina ja muu lahjema ning kangema käraka müügi suhtes kehtima hakkavad piirangud. Kui ikka rahvas ise oma tervist kaitsta ei soovi, siis sama täpselt kui tatamil kannaga pähe, lajatab linnavalitsus määrusega ühiskonna napsisoonele.

Istuge sisse see oma ettevõtlusvabadus. Rahvatervis – ka see osa sellest, mida rahvas ise väga ei taha – vajab kaitset. Kaua võib seda kuradi rämmarit siin linnaruumis taluda?! Vanalinn on kultuuripärand, mitte mingi kuramuse pohmelli-bordell! Igal nurgal on kohvik, igas kohvikus kärakalett. Vanalinna perimeeter aga näeb välja kui miski kosmiline joomatee. Baarid, klubid, restoranid – numbritoad ja salaplaanid. Aeg on taastada rahu ja kord Maarjamaa pealinnas! Kui kere on kuiv, siis on ka tänav tühi!

Ja kes see teile üldse ütles, et Tallinnas peab pidusid pidama, ah!? Tallinn on ümbritsetud ilusatest ja arengutahtelistest kohaliku omavalitsuse üksustest, kes kogu selle tramburai avasüli vastu võtavad. Viska viina Viimsis, hauka hansat Harkus või sakuta šotte Sauel. Agaramad jõuavad ehk ka Assakule piljardit taguma või Maardusse mugavusmigratsiooni päikselisemat palet mekkima. Mis aga selle juures kõige olulisem on – pealinn saab patust puhtaks! Ja puhastus on see, mis meid mitte ainuüksi Soome modernsele kirjandusele, vaid ka patuse rahapaja kahanemisele lähemale viib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles