Kanal 2 ⟩ Erisaade «Päriselu lood: Ettevaatust, epideemia!» lahkab koroonapaanikat

Naine
Copy
Foto: Kanal 2

Täna kell 20.00 uurib Kanal 2 erisaade «Päriselu lood: Ettevaatust, epideemia!» koroonaviiruse laastava lõikustöö taustal, millised ohtlikud nakkushaigused varitsevad eestlasi nii kodus kui ka välisreisil, ja kas meie oleme valmis võitluseks pandeemiaga.

Maailma on tabanud koroonapaanika, mis mõjutab nii turismisektorit kui ka maailma börse. Kuidas on Eesti valmis võitluseks mõne ohtliku viirusega? Saates analüüsivad tekkinud olukorda oma ala spetsialistid ja juhtivad epidemioloogid.

«Arvestades seda kogemust, mis oli omal ajal SARSi epideemia ajal aastatel 2002–2003, tuleb öelda, et need andmed, mida hiinlased nüüd uue koroonaviiruse leviku kohta on edastanud, on olnud täiesti adekvaatsed,» kinnitab epidemioloog Kuulo Kutsar.

Foto: Kanal 2

Kas oleme valmis pandeemiaks ning kuidas orienteeruda meedias ja sotsiaalmeedias levivates epideemiauudistes? «Mida me tegelikult täna näeme, on väga palju valeuudiseid,» kommenteerib terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai.

«See, mis juhtus ühes Tallinna hotellis kahe Hiina turistiga, oli asjatundja aspektist vaadatuna suhteliselt tragikoomiline,» nendib Kutsar.

Saates uuritakse, milliseid ohtlikke haigusi tõi kaasa viimane põgenikelaine, kuidas üldse viirused levivad ning miks peaksid vanemad oma lapsi isegi tuulerõugete vastu vaktsineerima?

Silmiavav erisaade «Päriselu lood: Ettevaatust, epideemia!» on Kanal 2 eetris täna kell 20, kohe pärast uudistemagasini «Reporter».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles