Külmikus või mitte - kuidas on mõistlikum sibulaid hoiustada?

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Sibulad
Sibulad Foto: Shutterstock

Väga paljud inimesed hoiustavad sibulaid külmkapis. Popsugar.uk.co uuris, kas see on mõistlik tegevus või pigem hoida sibul külmkapist eemale.

Sibul on tõesti üks paljudest toiduainetest, mida ei tohiks jahutada. Kui oled oma sibula kunagi pikemaks ajaks külmkappi jätnud, siis ilmselt oled ka näinud mis sellega seal juhtuma hakkab. Tõde on see, et sibulat soovitatakse hoida jahedas kohas, kuid mitte päris külmkapis.

Sibula hoiustamine külmkapis

Külmkapis hoiustatuna hakkavad sibula tärklised kiiremini suhkruteks muunduma. Sibulad muutuvad pehmeks ja suhkruseks. Ilmselt oled tundnud, et hoides sibulat külmkapis teiste toiduainete (näiteks üritide või köögiviljade kõrval), kipuvad ka need lõpuks sibula järgi lõhnama. Samuti on tõestatud see, et külmkapis lähevad sibulad kordades kiiremini mädanema kui lihtsalt jahedas ja kuivas kohas hoiustamisel.

Pooliku sibula hoiustamine

Olgem ausad, siin peitub veel suurem dilemma. Samas meetod jääb sarnaseks: väldi sibula külmkapis hoidmist. Parimal juhul ära hoiusta neid kilekotis, sest see kiirendab nende mädanemisprotsessi. Hoiustades sibulat kuivas ja jahedas kohas ilma, et ta oleks kilekotti pakendatud, on võimalik teda hoiustada umbes kuni 30 päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles