ÜLLATAV ⟩ Loe, mis juhtub, kui magad küüslauguküüs padja all (1)

Naine
Copy
Küüslauk on looduslik antibiootikum.
Küüslauk on looduslik antibiootikum. Foto: Shutterstock

Küüslaugu positiivsetest mõjudest on läbi aegade palju räägitud, kirjutab Buzz Noble. Inimesed ei soovi paraku iga päev küüslauku sisse süüa, aga kuidas oleks, kui pead selle lihtsalt padja alla poetama?

1. Peletab igasugused putukad eemale

Küüslauk on võimas looduslik mürk kõikide putukate tõrjeks. Ükski sääsk ei taha sulle suvel ligi lennata ja saad rahus magada. Valmista küüslauguvesi ja piserda seda näiteks puuviljadele, kui soovid äädikakärbseid eemale hoida.

2. Ravib unetust

Pane küüslauk padja alla ja katseta, kuidas uni muutub. Küüslauk aitab vähendada paanikahooge, lisaks püsib sinu immuunsus tugev. Küüslauk aitab ka südamel ja ajul paremini toimida, mis omakorda mõjutab unekvaliteeti. Küüslaugu söömine lõdvestab lihaseid, mis aitab sind üleüldiselt lõõgastada.

3. Antibakteriaalne omadus

Toores küüslauk on läbi aegade juba mitu korda tõestanud, et suudab edukalt võidelda bakterite ja viiruste vastu. Küüslauk kaitseb organismi ja pärsib nakkustekitajate kasvu. Pane küüslauguküüs kindlasti padja alla, kui soovid, et oleksid viirustele vähem vastuvõtlik.

4. Aitab paremini hingata

Me kõik teame, et küüslauk põhjustab suhu ebameeldivat lõhna ja isegi keha eritab seda. Küüslaugu purustamisel eritub allitsiini, mis ongi bakterite vastu võitlev looduslik antibiootikum. Küüslauk aitab ka umbes ninakanalid avada ja vähendab norskamist, mis omakorda soodustab rahulikumat und. Purusta 3–4 küüslauku keevasse vette ja hinga auru sisse.

KULLAFOND: suure populaarsuse tõttu taasavaldasime artikli, mis ilmus esimest korda 26. veebruaril 2020.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles