Õpetus, kuidas oma ehteid puhastada

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud naised armastavad ehteid – olgu need siis ehtsast kullast, hõbedast või võltstoodang. Kuidas aga oma kauni kollektsiooni eest hoolt kanda, et need endiselt kullasäras sillerdaksid?

Mõelda vaid, mida ehted taluma peavad – kehakreemi, päikesevalgust ja mustust, mis külge ladestub. Vaid natukene poleerimist ja ehted näevad välja täpselt sellised nagu alguses. Selleks, et oma ehteid mitte kahjustada, tuleb neid õigel viisil puhastada.

Kimaï looja Jessica Warchi sõnul piisab kuld- ja hõbeehetele puhastamiseks vaid soojast veest ja mõnest tilgast nõudepesuvahendist. Pane ehted kaussi ja vala neile soe vesi peale. Tilguta sisse nõudepesuvahendit ja lase ehetel 15 minutit liguneda. Seejärel harja ehted vana hambaharjaga (harjased peaksid olema pehmed) kergelt üle. Loputa ehted puhta veega üle ja aseta käterätile kuivama. Selleks, et ehetele kuivamisest tekkivaid veejälgi ei jääks, aita fööniga kaasa. Kuigi tundub, et plaatina ehted ei määrdu, tuleb neid sellest hoolimata puhastada – lihtsalt harvem.

Teine nipp, kuidas hõbeehteid puhastada: võta kauss. Pane põhja foolium, seejärel aseta peale ehted. Kalla peale keevat vett ja veidi söögisoodat. Lase ehetel 30 minutit seista. Nüüd sa kindlasti mõtled, miks alumiinium kaussi panna? Alumiinium reageerib soodaga ja paneb ehted välja nägema nagu uued.

Pea meeles, et kivikestega ehetele ei tohi mitte mingil juhul keevat vett peale kallata, sest see lööb mõrad sisse. Harjamise asemel puhasta pehme lapiga.

Kuidas ehted kauem säravana säilitada?

Ehteid tasub hoida jahedas, kuivas ja päikesevalgusest eraldatud kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles