Loore Linnu elu mängureeglid. Rikkus jõuab sinuni imekiirelt, kui teed vaid ühe väikse muudatuse

, kogemusnõustaja
Copy
Foto: Shutterstock

Nii nagu ei ole üheselt määratletav rikkuse mõiste (on see palju raha, palju lapsi, rikas hingeelu – teadagi ei tähenda rikkus ainult raha!) ega ole määratletav ka vaesus – tegemist on kahe täiesti erineva maailmanägemisega, ellusuhtumisega. Igaühel on võimalik teha oma valikud ka rikkuse-vaesuse mängus, nii nagu kõik otsused elus teeb igaüks ise.

Siiski ei tohi unustada, et enne, kui tegudeni jõutakse, tuleb ennast õigele lainele häälestada. Küsi endalt: «Kas olen valmis olema rikas? Kas tõepoolest tahan saada rikkaks?» Mitte alati ei ole vastus jah, sest tundub hirmutav teha samme tundmatusse, kui seni on elatud veendumuses, et «rikkus on rikaste asi».

Vaesus tähendab ängistust, vastumeelsust, segaduses ja vihast olekut. Vaesus on nagu hape, mis söövitab. Vaesusteadvus ei luba loota, uskuda, vaid klammerdab enda külge ega lase edasi minna, muutuda. Vaesuses inimene tunneb alati vajadust ennast õigustada. Ta mõtted keerlevad alati raha ümber, raha on talle väga tähtis. Ta ei suuda elus põhjapanevaid muudatusi teha, sest otsuste langetamist segab alaline vastupanu. See seisund on paigalseis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles