Statistika ⟩ Meeste hulgas on populaarseim iluprotseduur rindade vähendamine

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Iluoperatsioonid on kättesaadavamad kui kunagi varem. Mis on need protseduurid, mida eestlased omal nahal enim teha lasevad?

Igal aastal avaldab Rahvusvaheline Esteetilise Plastilise Kirurgia Assotsiatsioon (ISAPS) kokkuvõtte, milles tuuakse välja kõige populaarsemad ilukirurgilised operatsioonid ning peamised uued trendid, millel esteetilises kirurgias silma peal hoida. Esteetilise ja üldkirurgia kliiniku Christinas Clinic juhataja Brit-Carmen Norlan selgitab, millised suundumused Eestis ja üldse maailmas ilukirurgias valitsevad.

1. Rindade suurendamine (kogu maailmas 1 862 506 operatsiooni, kasv 6,1 protsenti)

«Rindade suurendamine implantaatidega on jätkuvalt enim nõutud ilukirurgiline operatsioon nii Eestis kui ka mujal maailmas,» selgitab Brit-Carmen. ISAPSi andmete põhjal tehti aastal 2018 rindade suurendamise operatsioone eelnenud aastaga võrreldes 6,1 protsenti rohkem ning 2014. aastaga võrreldes oli kasv lausa 27,6 protsenti.

Mis puutub implantaatidesse, siis enim huvi tuntakse siledapinnaliste implantaatide vastu, kuna karedapinnalisi implantaate seostatakse mitmete komplikatsioonidega.

2. Rasvaimu (kogu maailmas 1 732 620 operatsiooni, kasv 9,2 protsenti)

Üks kõige suurema populaarsuse kasvuga protseduure maailmas oli 2018. aastal rasvaimu. Ka Eesti patsientide seas oli see väga nõutud. Brit-Carmen selgitab suurt huvi rasvaimu vastu protseduuri suurepäraste tulemustega tänu tehnoloogia viimase sõna järgi valmistatud rasvaimuseadmele. Rolli mängib ka protseduurijärgne kiire paranemine.

3. Silmalaugude plastika (kogu maailmas 1 099 960 operatsiooni)

Nii nagu rasvaimu, on ka silmalaugude korrigeerimine populaarne nii meeste kui ka naiste seas. Üsna väikese kirurgilise sekkumisega saab anda näole puhanud ja värskema väljanägemise pikaks ajaks.

Brit-Carmen toob välja, et suurenenud on kombineeritud operatsioonide populaarsus. Näiteks näopiirkonnas soovivad patsiendid väga sageli korraga mitut kirurgilist protseduuri – lisaks silmalugude operatsioonile tahetakse samal ajal vastavalt oma probleemile kas näoniitide paigaldamist, rasvaimu ja rasvasiirdamist näopiirkonnast või lõuaimplantaadi paigaldamist. Kombineeritud operatsioonid on tulevikutrend, mis kindlasti ka meedias üha rohkem kajastuma hakkab.

4. Kõhuplastika (kogu maailmas 888 712 operatsiooni, kasv 9,7 protsenti)

Ilukirurgilistest operatsioonidest suurenes maailmas kõige rohkem kõhuplastika protseduuride arv, kasv oli 9,7 protsenti. Selle operatsiooni käigus eemaldatakse kõhult üleliigne nahk ja rasv.

Nii nagu näo puhul soositakse kombineeritud operatsioone, on üha populaarsemad ka keha modelleerimise eesmärgil tehtavad kehatüve kombineeritud operatsioonid.

Näiteks nn mommy makeover ehk rindade ja kõhuplastika või rasvaimu operatsioonide läbimine ühe haiglasviibimisega või rasvaimu koos ühe kehapiirkonna plastikaga. Patsiendid on selliste kombineeritud operatsioonide suhtes tõesti positiivselt meelestatud, sest saavad ühe operatsiooniga väga suured muutused.

5. Ninaplastika (kogu maailmas 726 907 operatsiooni)

Ninaplastika operatsiooni puhul on eesmärk modelleerida ja parandada nina kuju. Vaid imepisike muudatus nina kujus võib väga palju muuta kogu näo ilmet.

Veerand patsientidest on mehed

Kui maailmas oli aastal 2018 meeste osakaal 12,6 protsenti, siis Christinas Clinicus on vähemalt veerand patsientidest mehed. Meeste arv on drastiliselt tõusnud, igal nädalal on mõni mees operatsioonil.

Maailmas on populaarseim protseduur meeste seas rindade vähendamine (aastal 2018 tehti 269 720 operatsiooni), lisaks toob Brit-Carmen menukate operatsioonidena välja rasvaimu koos sixpack'i korrigeerimisega, silmalaugude plastika, kõhuplastika ja intiimkirurgia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles