Nutikad uusaastalubadused lasevad sul rohkem reisida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mine parem reisima!
Mine parem reisima! Foto: SCANPIX

Uusaastalubadustest on räägitud palju – kas ja milliseid anda, kuidas neid täita ning mis mõju neil olla võib. Aasta vahetudes antavad lubadused võivad lasta sul ka rohkem reisida, kirjutab hostelbookers.com.

1. «Ma jätan suitsetamise maha!»

Sel aastal sa ju suudad seda! Lõpeta selle raske tegevuse tulevikku lükkamine ja viska suitsupakk kohe ära, hoia eemale suitsetavatest seltskondadest ja teavita sõpru oma otsusest, et nad saaksid sind toetada.

Tubakatoodete hind tõuseb pidevalt ning kui paneksid iga päev kõrvale suitsule kuluva summa, siis saaksid peagi sõita ilusale puhkusereisile.

Suitsu hind on keskmiselt kolm eurot ning kui ostad iga päev ühe paki, siis juba ühe kuuga hoiad kokku 93 eurot, poole aastaga on summa kasvanud juba 558ni. Selle eest saab nädalaks palmi alla küll!

2. «Ma lähen jõusaali!»

Sel pimedal ja söömist soodustaval aastaajal võid tunda, et tahad minna otsekohe jõusaali, et üleliigsetest kilodest vabaneda ja liikuda soovitud kehakaalu poole. Jõusaalid ja spordiklubid on aga üsna kallid, nii et raha kokkuhoiu mõttes tasub treenida tasuta – mine jooksma, sõida jalgrattaga, tantsi, tee kiirkõndi. Need annavad sulle võimaluse end liigutada, kuid seda tunduvalt soodsamalt kui igakuiselt jõusaali eest makstes.

Ütleme, et keskmine spordiklubi kuine liikmemaks on 50 eurot, mis teeb poole aastaga 300 eurot, aastaga aga lausa 600! Kuhu kõik sa selle raha eest reisida saaksid? Taas üks ilus palmi all peesitamise nädalake või näiteks kaks erinevat pikemat nädalalõppu mõnes Euroopa pealinnas? Valik on sinu!

3. «Ma söön vähem ja kaotan kaalu!»

See on hea lubadus, sest lisaks kaunimale välimusele laseb see ka raha kokku hoida, mis omakorda soodustab sagedasemat reisimist. Söö ainult siis, kui oled näljane, vähenda portsjonite koguseid ning vali odavaim söömisviis, sest nii suudad kõige rohkem raha kõrvale panna. Kui vähendad oma lõunale kulutavat raha, kaasa ostetavat toitude arvu ning valid poest odavamaid tooteid, suudad aastaga kokku hoida piisavalt, et endale üks meeldiv väljasõit lubada.

4. «Ma veedan rohkem aega oma perekonna ja sõpradega!»

Selline lubadus on kindlasti tore ja sa peaksidki veetma rohkem aega inimestega, kes sulle kallid. Kõik teavad, et kvaliteetse ja meeldejääva aja veetmine oma lähedastega on võimalik väga hästi ka reisides!

Kui sul pole aega, et kõiki sugulasi külastada, siis minge koos reisile. Nii veedate lahedasti aega ning saate ka reisida. Üks suur pluss on suurema seltskonnaga reisimisel veel – sageli pakuvad erinevad transpordivahendid, hotellid või isegi lennufirmad grupiga reisimisel soodustusi. Kokku saame hea seltskonna ja soodsa reisimise, mida veel tahta?!

5. «Ma vähendan oma joomist!»

Arvestades seda, kui palju eestlased joovad ning baarides-ööklubides raha kulutavad, siis huvitav, kuhu järjekordsesse põnevasse kohta saaksid reisida, kui paneksid kogu joomisele ja pidutsemisele kuluva raha kõrvale?

Mõtle oma joomis-ja pidutsemisharjumuste peale, arvuta kokku umbkaudne summa ning hinda, kas see kõik on tõesti seda väärt. Ehk oleks mõttekam järjekordse viinapudeli ja hommikuse pohmeluse asemel sõita nädalavahetuseks välismaale linnapuhkusele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles