Viis naturaalset õli, mis aitavad su näonahal nooruslikuna püsida

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Naturaalseid õlisid on eri kultuurides kasutatud juba sajandeid näonaha nooruslikkuse ja siidisuse säilitamiseks. Kui soovid, et su näonahk näeks välja noorem, siis õlipõhise niisutaja asemel, mis sisaldab väheses koguses antioksüdante, kasuta parem orgaanilisi õlisid, mis on tuntud oma vananemisvastaste omaduste poolest.

Mandliõli

Eriti magus mandliõli sobib vanematele nahkadele, kuna see sisaldab asendamatuid rasvhappeid, E- ja K-vitamiine ning isegi retinooli, mis aitavad vähendada kortse.

Argaaniaõli

Aafrikast pärit argaaniaõli on üks parimatest looduslikest õlidest, mida nooruslikuma väljanägemise saavutamiseks kasutada. See sisaldab rohkesti nahka niisutavaid ja pehmendavaid omadusi.

Samuti on argaaniaõli valmistatud umbes 80 protsenti rasvhapetest ning sisaldab rohkesti vananemisvastaseid antioksüdante, A- ja E-vitamiine ning oomega-6-rasvhappeid, millel on kortse vähendav toime.

Avokaadoõli

Lisaks avokaadode söömisega saadavatele tervislikele omadustele on ka avokaadoõlil tervislik mõju inimese nahale, olles sellele kui vananemisvastane niisutaja. Avokaadoõli sisaldab oleiinhapet, kaaliumi, letsitiini ning suurel määral A-, D- ja E-vitamiini.

Kui vajate kiiret positiivset muutust oma näonaha seisukorras, siis on avokaadoõli kõige parem valik. Sellel õlil on tervendavaid omadusi ka probleemsele nahale, nagu akne ja poorid.

Jojoobiõli

Juba põlisameeriklased kasutasid naha ravimiseks jojoobi vedelat vaha. Rikkalikult vananemisvastaseid komponente nagu B- ja E-vitamiine, vaske, tsinki ja joodi mineraale sisaldav jojoobaõli on omadustelt väga niisutav ning suurepärane abimees tundliku nahaga inimestele.

E-vitamiini õli

E-vitamiini õli kuulub kõige paremate õlide hulka, mida naha vananemise vastu võitlemiseks kasutada. Naturaalne vitamiin, mida leidub kõigis eespool nimetatud õlides.

E-vitamiini õli on vananemisvastane rasvlahustuv antioksüdant, mis aitab blokkida vabu radikaale, mida loetakse üheks peamiseks vananemise põhjuseks. Samuti soodustab see naharakkudes kollageeni tootmist, mis suurendab naha elastsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles