Juuksed karjuvad appi: põhjus, miks peaksid puuvillased padjapüürid kiiremas korras välja vahetama

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kuidas võimalikult vähese kahususega hommikul ärgata?
Kuidas võimalikult vähese kahususega hommikul ärgata? Foto: Shutterstock

Ükskõik, millist tüüpi sinu juuksed on, ärkad igal hommikul üles väljanägemisega nagu mõni lind oleks juustesse pesa teinud, on nii? Asi on padjapüüris, millel iga öö magad, vahendab Cosmopolitan.

Tuleb välja, et kuna puuvillane padjapüür pole sugugi nii hea valik, tuleks eelistada hoopis satiinist (või siidist) padjaümbrist.

«Puuvill imab niiskust, samal ajal, kui siid seda säilitab. Ehk siis kui magad satiinist padjapüüril, ei ime padjapüür kogu su juuste naturaalset niiskust välja, vaid hoopis säilitab selle omaduse,» selgitab kuulsate stilist Jen Atkin.

«See on eriti hea neile juuksetüüpidele, kellel on kalduvus lokkidele,» jätkab ta.

Satiinist padjapüür on sileda pinnaga ja ei jäta nahale jälgi (sobib õrna näonaha puhul) ning materjal laseb magamise ajal juustel vabalt libiseda. Puuvillane padjapüür hõõrub juukseid, põhjustades kahusust, mistõttu peaksid kindlasti investeerima satiinist või siidist padjapüüri.

Kumb siis valida, kas satiin või siid?

Kui sa pole päris kindel, kumba valida, vaata oma rahaseis üle, palju kulutada raatsid. Siidist padjapüürid on satiinist kallimad.

Muud erinevused: siid on kiud ja satiin mittelooduslik kiud. Satiin on valmistatud näiteks viskoosist, polüestrist, siidisegust ja nailonist, samas kui siidi valmistatakse ainult siidist.

Kui sa ikkagi ei soovi puuvillasse padjapüüriga hüvasti jätta, on veel üks võimalus. Mähi juuksed ööseks siidisalli sisse.

«See nipp sobib igat tüüpi kiharatele, kuid eriti hästi afrojuustele,» ütleb Atkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles