Guinnessi rekordi purustanud 17-aastane Rapuntsel Nilanshi Patel avaldab oma pikkade juuste saladuse

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Modasa osariigist Gujaratist pärit Nilanshi Patels pääses oma kaunite kiharate pikkusega Guinnessi rekordite raamatuse. Esimest korda kergitas neiu saladuseloori, miks ta oma juuksed nii pikaks on kasvatanud ning millega neid iga päev hooldab.

Modasa osariigist Saira külast pärit õpetajate paari Brijesh Pateli ja Kaminiben Pateli ainus tütar Nilanshi on kuulsaks saanud oma hüüdnime Rapuntsel poolest. Selle nime sai neiu endale oma ülipikkade juuste tõttu, mille pikkus on nüüdseks juba 1,9 meetrit!

Kiharad on sirgunud nii pikaks eelkõige tänu sellele, et ta lõikas oma juukseid viimati 11 aastat tagasi. Hiljem ei ole lubanud ta isegi oma juukseotsi lõigata.

Tegelikult peitub tüdruku juuste mittelõikamise taga üks süngem mälestus lapsepõlvest. Nimelt oli Nilanshi 6-aastane, kui sai juuksurisalongis traumeeriva kogemuse osaliseks. Juuksur lõikas tüdruku juuksed nii lühikeseks, et too otsustas igaveseks juuste lõikamise lõpetada.

Foto: PIC BY CATERS NEWS / PIC BY CATERS NEWS/Scanpix

Neiu sõnul peseb ta juukseid kord nädalas. Ema Kaminiben aitab tal pikki kiharaid kaks korda nädalas õlitada. Juukseid kuivatab tütarlaps päikese käes istudes või äärmisel vajadusel föönitades. Põhiliseks pikkade juuste saladuseks peab tüdruk aga hoopiski peanaha sooja juukseõliga masseerimist.

Suurema osa ajast kannab ta punupatse, et saaks tegeleda ujumisega. Selleks, et juuksed mööda maad ei lohiseks, kannab Nilanshi kõrge kontsaga kingi.

Foto: SAM PANTHAKY/AFP/Scanpix

6. augustil 2002. aastal sündinud Nilanshi proovis esimest korda Guinnessi rekordite raamatusse pääseda 2018. aasta novembris. Itaalias toimunud ülevaatuse ajal olid neiu kiharad juba 1,7 meetri pikkused. Sellega purustas ta seni Argentinast pärit tüdruku käes olnud rekordi.

Samuti sõnab neiu, et kodumaal peetakse teda juuste tõttu kuulsuseks, mis talle endalegi meeltmööda on. Samuti meeldib talle, kui inimesed paluvad temaga selfisid teha, ükskõik kuhu ta ka ei läheks.

Foto: PIC BY CATERS NEWS / PIC BY CATERS NEWS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles