Teadlased paljastavad Abielu jääb püsima vaid siis, kui sul on eelnevalt olnud see arv seksuaalpartnereid

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Enamasti ollakse suhtumisel, et seksuaalpartnerite arv on vaid number, kuid uuringute kohaselt võib sellel numbril olla seos lahutuse tõenäosusega, kirjutab Women's Health.

Uuring paljastab, et naised, kellel oli enne abiellumist olnud 2 seksuaalpartnerit, lahutasid suurema tõenäosusega, kui need, kellel oli partnereid olnud 3-9. 

Doktor Nicholas H. Wolfinger võttis analüüsimisel arvesse 2002, 2006-2010 ja 2011-2013 aastaid. Andmed ei andnud selgeid vastuseid, miks kaks seksuaalpartnerit abielu kestvusele nii kehva tulemuse andsid, kuid doktoril on selle kohta oma teooria.

«Kaks seksuaalpartnerit enne abielu annab otseseks võrdlemiseks liiga palju võimalusi,» ütleb Wolfinger.

Kui seksuaalpartnereid on kolm, neli või rohkem, on inimesel parem ettekujutus, millised valikud saadaval on. Teisisõnu ei tundu teised seksuaalpartnerid enam nii erilised, ega olulised.

Wolfinger selgitas välja, et süütuna abiellujate ja 1-2 seksuaalpartneri omavate inimeste lahutuste arv on vähenenud. Selle asemel lahutavad naised, kellel onud üle kümne voodikaaslase.

Tasub teada, et uuringus ei võetud arvesse teisi tegureid, kui ainult seksuaalpartnerite arv enne abiellumist. Tulemustesse tasub suhtuda veidi ettevaatlikult ja kõiki inimesi ei tohiks üldistada.

Hoolimata seksuaalkaaslaste arvust, märgib Wolfinger, et kuna abielueelne seks on muutunud aina tavalisemaks, mõjutab see suhte heaolu aina vähem. See on progress.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles