Uuring ⟩ Mida suurema peaga beebi, seda tõenäolisem, et temast saab... (1)

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Uuringud väidavad, et mida suurema peaga beebi, seda tõenäolisem on, et temast saab intelligentne inimene. Molecular Psychiatry ajakirjas avaldatud uuring seostas beebi pea suurust hilisemate akadeemiliste saavutustega.

Teadlased jõudsid selle jälile, kui uurisid ühte geeni, intelligentsusprotsenti ja üldist tervist. Uuringus kasutati 100 000 inglase andmeid, kes olid andnud vere-, uriini- ja süljeproovi analüüse. Samuti anti teavet nende tausta ja elustiili kohta.

Andmete üksikasjalikum analüüs näitas, et suuremana sündinud lapsed said suurema tõenäosusega ülikoolikraadi ja verbaalses ning matemaatikatestis paremaid tulemusi. Uuringus tuvastati 17 olulist geeni, mis mõjutavad nii vaimse kui ka füüsilise aju talitlust.

«Uuring toetab olemasolevat teooriat, et parema üldtervisega inimene on suurema tõenäosusega targem,» ütleb teadlane Saskia Hagenaars.

Vastusündinud beebi peaümbermõõt on tavaliselt 35 sentimeetrit. Seega viitab brittide uuring sellele, et suurema peaümbermõõduga beebist kasvab targem ja edukam inimene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles