Arstid hoiatavad järjekordse napaka ilutrendi eest

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Inimesed võivad oma välimuse osas olla kohati meeleheitel ning teha tänu sellele palju rumalaid otsuseid. Taas on levima hakanud «trikk», mis peaks välimuse kaunimaks muutma, kuid arstid pole sugugi asjaga rahul.

Nimelt vohavad Youtube’is videod, kus soovitatakse peanahale hõõruda hakitud sibulat, tšillit või vürtse – väidetavalt aitab see praktika juukseid paksemaks muuta ning soodustab juuksekasvu. Arstide sõnul aga pole trikk mitte ainult ebaefektiivne, vaid võib sootuks juuksekaoga lõppeda, mis on vastupidine oodatud tulemusele.

Metro toob välja mõned kanalid, kus erinevaid kodustest vahenditest kokku keeratud pastasid juustesse määrida soovitatakse, nagu näiteks HairGuard ja CandyApple Momo. Juuksesiirdekirurg dr Bessam Farjo hoiatab, et inimesed riskivad vigastustega, kuid neid nõuandeid järgida püüavad. «On väga ebatõenäoline, et keegi seda proovides tulemusi näeb, kuid nahaärrituse oht on suur, sellele võib järgneda põletik ning juuksekadu,» ütleb dr Farjo.

Dermatoloog dr Sharon Wong nõustub. «Tšillide aktiivne toimeaine on kaptsaitsiin ja on teada, et see on antioksüdant ja sel on põletikuvastane toime, kuid juuste kasvu soodustamise tõendid on minimaalsed,» selgitab ta. «Tšilli hõõrumine ükskõik mis kujul otse peanahale põhjustab põletustunnet, ülitundlikkust ja kontaktdermatiiti, mis võib kaasnähuna tuua kaasa juuksekao.»

Kui sa oled mures juuste väljalangemise pärast, tasub rääkida oma arstiga. Ka õigesti valitud lõikus võib ilmet tunduvalt parandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles