Just sel vähelevinud põhjusel ei tasu juukseid õhtuti pesta

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sina pesed juukseid õhtuti või hommikuti? Kui soovid, et su juuksed näeksid elujõulised ja säravad välja, tuleks hoolega valida, millal ja kuidas sa nende eest hoolitsed, kirjutab Cosmopolitan.

Paljud inimesed pesevad juukseid õhtuti - ikka selleks, et hommikul aega kokku hoida. Paraku võivad niisked juuksed öösel rikutud saada ja lõpuks kulub sul hommikul ikkagi topelt aega. 

Märjad juuksed on hapramad ja muutuvad kergesti takuseks.

Inimene vähkreb ja sipleb öösel üsna palju, mis omakorda põhjustab juustele hõõrdumist ja survet. Öösel kuivavad juuksed täpselt sedasi, kuidas nad on puntrasse jäänud ja hommikul ei pruugi peeglist hea tulemus vastu vaadata.

Sa võid juuksed õhtul pesta, aga need tasub enne magamaminemist ära kuivatada või kergelt patsi punuda. Lisaboonuseks saad patsid lahti harutades juustesse kerged lained. Parim viis on siiski hommikul veidi varem ärgata ja seejärel juuksed pesta.

Teine probleem märgade juustega voodisse minemisel on seened. Just nimelt! Seentele meeldib soe ja niiske kasvukeskkond. Märgade juustega magaminemine soodustab peanaha probleeme ja kõõma. Eosed satuvad ka padjale, mis omakorda tekitab hingamisprobleeme, nohu ja allergiaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles