Statistika ütleb: kas sa seksid liiga palju või liiga vähe?

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui asi puudutab seksi, siis tahame me alati teada, kas kõik on korras ja normaalne. Kas see, mida me teeme, on veider või okei? Kas me teeme kummalisi hääli? On seks liiga lühike, liiga pikk? Ja, mis peamine: kas me seksime piisavalt?

Kinsey instituut on pühendunud inimseksuaalsuse uurimisele ning üks nende uuring on pühendatud just sellele, et teada saada, kui palju inimesed erinevas vanuses seksivad.

Ilmselt ei tule üllatusena, et kõige rohkem seksivad inimesed vanuses 18-29. Siis seksitakse keskmiselt 112 korda aastas – see teeb umbes kaks korda nädalas.

Inimeses vanuses 30-39 seksivad keskmiselt 86 korda aastas ning järgmine vanusegrupp 40-49 nimetab selleks arvuks keskmiselt 69.

Muidugi on palju faktoreid, mis mõjutavad seda, kui palju sa aastas seksid – sinu libiido, su elustiil ning su partneri tervis ja tujud. Vanusega kaasnevad omad probleemid. «Me oleme uuringutest aru saanud, et vananedes tõuseb krooniliste tervisehädade tõenäosus ja see mõjutab negatiivselt nii libiidot kui seksi sagedust,» ütles Kinsey instituudi dr Justin Lehmiller.

Kui need numbrid on kõrgemad kui sinu elus hetkel, siis ära muretse. Medical Daily on varemalt viidanud ühele teisele uuringule, mis sedastas, et pikaajalises suhtes olevad inimesed olid õnnelikumad, kui nad seksisid sageli. Heaks uudiseks oli aga see, et see sagedus võis olla vaid kord nädalas – need, kes seksisid neli korda nädalas, ei olnud rohkem õnnelikud kui need, kes jõudsid linade vahele vaid korra nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles