Laste maksa söönud sarimõrtsuka mumifitseerunud keha ja veel mõned Taimaa veidrad vaatamisväärsused

Marju Ränk
Copy
Foto: Shutterstock
Oled peagi Taisse minema ja plaanid näha midagi teistsugust ning meeldejäävat? Allolevast nimekirjast leiad kindlasti midagi huvitavat, kirjutab Iltalehti.

Taimaale mõeldes tulevad esimesena silme ette valged liivarannad ja värvikad templid, ent huvilistele on sealses riigis ka silmapaistvamaid atraktsioone. Kindlasti jagub sul pikemaks ajaks muljetamist, kui külastad ühte allolevat sihtkohta.

Kõhedusttekitav surmamuuseum
Bangkokis Siriraj´i haigla meditsiinimuuseumis tutvustatakse inimese anatoomiat, meditsiini ja surma. Purkides hoitakse üle 4000 lahatud kehaosa, erinevaid patogeene ja mitmesuguseid parasiite.

Muuseumist leidub ka kurikuulsa sarimõrvari mumifitseerunud keha. Info kohaselt oli mõrvar 1950-ndatel söönud laste maksa.

Nõrganärvilistel ei tasu sinna muuseumi astuda.

Põrgu park
Bangkoki ja Pattaya vahel asuv Wang Saen Suk on skulptuuriaed, kus kujutletakse surmajärgset elu budistlikus põrgus, ehk Naraka´t.

Skulptuurid kujutavad kõike õudsat ja valulikku. Muidugi leidub pargist ka silte, mis tuletavad meelde, et heategusid tehes võib põrgusse minemisest pääseda ja teid ei taba need koledused, mida kujutatakse. Taimaal on ka teisi sarnaseid parke, aga Wang Saeng Suk on neist suurim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who knew Buddhism could be so creepy? #WangSaenSuk #hellgarden

A post shared by Deanna Elizabeth (@deannaelizabeth1027) on

Lennukite surnuaed
Bangkoki Ramkhamhaeng´i piirkonnast leiab ala, mis on täis vanu lennukite vrakke, kusjuures kõikidelt on eemaldatud kõlbulikud osad, mida taaskasutada.

Sellegipoolest pole lennukid täiesti tühjaks veetud, sest neist on saanud kodutute perede ulualused. Kodutud teenivad elatist turistide pealt, kellelt kasseeritakse sissepääsu raha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello from a plane graveyard (that’s a decommissioned b747)

A post shared by Cyrus (@cyrus_ac) on

Putukate muuseum
Kui putukad on huvitavad, tasub minna Chiang Mai muuseumisse, mille nimi Museum of World Insect and Natural Wonder. Abikaasade elutööna valminud muuseumist leidub kõiksuguseid putukaid. Tohutu putukakogu rajamiseks on kulunud 50 aastat.

Valge tempel
Wat Rong Khun ehk Valge tempel asub Põhja-Taimaal Chiang Rai´s. Eemalt vaadates on see lausa silmipimestavalt valge. Kui inimene astub lähemale, saab ta koheselt aru, et tegemist pole traditsioonilise budistliku templiga.

Kuulus kunstnik Chalermchai Kositpipat on selle hoone kavandanud budistlikke veendumusi kirjeldavate skulptuuride edastamiseks.

Templi, kus on meeletult palju detaile, ehitamist alustati aastal 1997 ja see pole siiani täielikult valmis. Mõnel kunstniku skulptuuril on kujutatud deemoneid, teisel jällegi puhast ilu.
 
Uudistajad võivad märgata tagaseina maalilt tuttavaid tegelasi nagu Hello Kitty ja Angry Birds.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

presents P H O T O | @brigrc • Wat Rong Khun (White Temple) • Wat Rong Khun, perhaps better known to foreigners as the White Temple, is a contemporary, unconventional, privately-owned art exhibit in the style of a Buddhist temple in Chiang Rai Province, Thailand. It is owned by Chalermchai Kositpipat, who designed, constructed, and opened it to visitors in 1997. • F E A T U R E D T A G | #igworldclub_archaeology • Selected and text by @_.vegvisir._ • M A I L | igwarchaeology@gmail.com • M E M B E R S | @igworldclub_thematic • F O L L O W U S | @igworldclub @igworldclub_nature @igworldclub_reflections @igworldclub_macro @igworldclub_street @igworldclub_sky @igworldclub_mountains @igworldclub_lakes @igworldclub_museum @igworldclub_crafts @igworldclub_cats • #thematic_042619 #igworldclub #archaeology #archeology #archeologia #arqueologia #archeologie #archaeologie #antiquearchaeology #archaeological #ancientbuilding #archeologicalsite #ancientarchitecture #ancient #ancientworld #archaeologylovers #heritage #chiangrai #travelasia #tailandia #asia #thailand #whitetemple #thailand #WatRongKhun #watrongkhun #whitetemplechiangrai

A post shared by ? Igworldclub Archaeology®? (@igworldclub_archaeology) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles