Jook, mis aitab söömahimu pidurdada

Marju Ränk
Copy
Foto: Shutterstock

Uuringus selgus, et vahutavad joogid aitavad isusid kontrolli all hoida. Vahutavate jookide all peetakse silmas jooke, mis ise vahutavad või sisaldavad vahtu, nagu näiteks avapildil olev kohvijook, kirjutab Women´s Health.

Uuringu jaoks palusid Hollandi teadlased 137 osalejal süüa 200 milliliitrit vahtu. Vaht nägi välja selline, nagu näiteks late või cappuccino peal. Vahtu tarbiti kas kohe pärast sööki, pärast suupisteid, nendevahelisel ajal või üldse mitte. Osalejad pidid seejärel kirjeldama, kui näljased nad pärast söömist ja päeva lõpus olid.
 
Uuringus selgus, et vahtu söönud osalejad kogesid, et neil ei tekkinud nälga peaaegu üldse. Teadlaste sõnul võib sellel olla kaks põhjust, mis on mõlemad seotud õhuga.
 
Kuna vaht ongi praktiliselt õhk, usuvad teadlased, et see võib kõhtu täita selliselt, et tunned täiskõhutunnet. Teine põhjus on vaimsem: vahu söömine või joomine võib panna aju mõtlema, et oled söönud tegelikkusest rohkem.
 
Kui soovid seda efekti kogeda, peaksid samuti vahuseid jooke tarbima. Kohvikus käies palu kohvi peale vahustatud piima. Lisaks müüakse eraldi koduseks kasutamiseks mõeldud piimavahustajaid.
 
Tuletame meelde, et jookidesse ei tasu suhkrut lisada, sest see põhjustab kehakaalu tõusu. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles