Lihtne õpetus, kuidas ise vannivahtu valmistada

Marju Ränk
Copy
Foto: Shutterstock

Praegustel külmadel aegadel on parimaks koduseks lõõgastuseks kuum vahune vann. Viimasel hetkel avastatud tühja vannivahupudeli pärast ei tasu pead norgu lasta, sest vannivahtu on uskumatult lihtne ka ise valmistada, vahendab Pure Wow.

Vannivahu valmistamine on hea raha kokkuhoid, ühtlasi saad teha just sellise lõhna ja koostisega, mis sinu maitsemeeltega ühtib. Lisaks tead täpselt, mida see sisaldab.

Vannivahu valmistamiseks vajad pudelit, kuhu ained kokku segada, vett, eeterlikke õlisid ja kastillseepi. Kastillseep on taimse koostisega ja valmistatud enamasti kookos-, palmi-, jojoba- ja kanepiõlist. 

Soovi korral võib vannivahu sisse lisada ka eeterlikku õli, sest see lisab aromaatsust, mõjub füüsiliselt ja vaimselt tervendavalt ning lõõgastavalt. Haistmismeel on otseselt seotud aju emotsionaalse keskusega, ehk siis kui nuusutad head lõhna, vabastab see kehast kemikaale ja lõõgastub. 

Parimad lõõgastavad eeterlikud õlid on lavendel, vanilje ja jasmiin. Juhul kui sa ei fänna intensiivseid lõhnasid, vali midagi leebemat nagu näiteks rosmariin, eukalüpt ja tüümian.

Õlidel on erinevad toimeained:

  • Lavendel: rahustab ja lõõgastab
  • Piparmünt või kummel: lõdvestab pinges lihaseid
  • Kadakas: lihaskrampide ja ärevuse leevendamiseks
  • Sidrunhein või arnika: artriidi leevendamiseks
  • Rosmariin või eukalüpt: üldise valu leevendamiseks verevalumitest vigastusteni

Sega koostisosad kokku

Kombineeri pudelisse võrdses koguses vett ja kastillseepi (umbes pool tassitäit või 1-2,5 dl mõlemat, sõltuvalt pudeli suurusest). Lisa 1/4 tassitäit emulgaatorit (et eeterlikud õlid veega paremini seguneksid) ja umbes 10 tilka essentsõli, kui soovid lõhna lisada. Sulge pudel ja sega.

Nüüd jääb üle vaid vanni vesi lasta ja isevalmistatud vannivahtu vette lisada. Lisa veidi üle ühe detsiliitri vannivahusegu jooksvasse vette ja mine nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles