Üheksa inspireerivat podcast'i, mida kuulata alanud aastal

Triin Sepp
Copy
Taskuhäälingud võivad olla head allikad nii motivatsiooni kui meelelahutuse ammutamiseks.
Taskuhäälingud võivad olla head allikad nii motivatsiooni kui meelelahutuse ammutamiseks. Foto: Shutterstock

Uue aasta tulek annab hea põhjuse uute eesmärkide seadmiseks. Ükskõik, kas sinu uue aasta eesmärgid hõlmavad uute teadmiste kogumist, tervisesse panustamist või seiklusi, inspiratsioon on nende elluviimise kõige olulisem komponent. Järgnevad podcast'id on olenemata eesmärkidest hea motivatiooniallikas.

Kuigi inimesed kasutavad aasta algust sageli enda uute eesmärkide paika panemiseks ning on täis motivatsiooni midagi ära teha, ei tasu endale kohe liigset survet peale panna. Samm-sammult eesmärkide poole püüdlemine viib palju tõenäolisemalt nende täitumiseni. Podcast'id ehk taskuhäälingud võivad aidata sul keskenduda, õpetada sulle uusi asju inimeste ja maailma kohta ning anda võimaluse õppida teiste kogemustest.

«Kuula ühistranspordis lemmikmuusikale vahelduseks mõni hariv reisisaade või veeda pikk poejärjekord inspireerivast ettevõtlus-podcast'ist ärinippe ammutades  – isegi tihedas päevakavas leiab mõnikümmend minutit iseenda jaoks,» ütles Huawei Baltikumi kommunikatsioonijuht Justė Karpavičiūtė. «Kõrvaklapid koos meelepärase taskuhäälinguga aitavad välismüra summutada ning saad keskenduda vaid iseenda mõtetele.» Taskuhäälingute eelis on see, et igaüks, kellel vajalik salvestustehnika olemas, saab saadet teha ning erinevad voogedastusteenused ja rakendused pakuvad võimaluse omaloodud sisu kuulajaskonnaga jagada.

Podcast'id, mida kuulata 2020. aastal:

  • «Täitsa pekkis saade» räägib põnevate inimestega nende elust ja ebaõnnestumistest. Arutatakse, miks ja kuidas asjad luhta lähevad ja kuidas selliseid väljakutseid ületada.
  • «Ausad mehed» keskendub isiklikule arengule iseenda analüüsimise edendamise läbi. Saadetes räägitakse siiralt, läbipaistvalt ja ilma filtrita eri teemadel, millega me kõik oma elus kokku puutume.
  • «Stuff You Should Know» on üks maailma populaarsemaid podcaste, mis pakub omapärase doosi harivat ja meelelahutuslikku sisu. Saates leiavad selgitamist ka kõige veidramad küsimused ning ideed.
  • «Naistejutud» toob kuulatateni kogu tõe suhetest, armastusest, perest ning üldse kõigest, mis inimeseks olemist puudutab. Humoorika lähenemisega jutusaade annab nõuandeid naistelt naistele, segades seda korraliku doosi meelelahutusega.
  • «Tulevikutegijad» on taskuhääling inimestest ja sündmustest, mis on muutnud maailma. Heas või halvas mõttes.
  • «Hakkame tegutsema!» eesmärk on inspireerida inimesi ja näidata, et mitte miski ei ole võimatu. Saates räägitakse ettevõtlikest inimestest, kes teevad suuri tegusid.
  • «Zero to Travel» pakub inspiratsiooni ja nõuandeid kõikidele, kes tahavad reisida või otsivad uusi ideid maailma avastamiseks.
  • «The Science of Success» podcast'i eesmärk on leida võimalusi oma otsustusprotsessi parandamiseks ja enda mõistuse tajumiseks. Avasta, kuidas psühholoogia mõjutab ümbritsevat maailma ning õpi ekspertidelt, kuidas saada parimaks võimalikuks versiooniks iseendast.
  • «Sähvatus» on taskuhääling, kus räägitakse juhtide, loovisikute ja visionääridega nende loomeprotsessist ning sellest, kuidas kõige paremini tunda ära oma peas toimuvad sähvatused, tulgu need siis mõne lahenduse, idee või inspiratsioonihetke näol.

Ka tehnoloogiatootjad peavad kohanema uue elurütmiga, arendades erinevaid lahendusi podcast'ide mugavamaks kuulamiseks. «Näiteks Huawei FreeBuds 3 juhtmevabad kõrvaklapid on peaaegu nähtamatud abilised, mille aktiivne mürasummutav tehnoloogia tunneb ja hoiab vaos taustamüra. Kirin A1-kiibi abil analüüsivad klapid reaalajas ümbritseva keskkonna tekitatud helisid ja väljastavad algse heli suhtes sama amplituudiga, kuid vastassuunalise helilaine, et müra sel viisil neutraliseerida. Selle tõttu saab armsaks saanud taskuhäälinguid kuulata igal pool ilma segava mürata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles