CNN valis Eesti aasta 2020 sihtkohtade hulka

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Ole sa nende hulgas, kelle jaoks algas uus kümnend eile, või selles kambas, kelle jaoks algab see alles järgmise aastaga – 2020 on uhke number igal juhul ning reisisellidel on kindlasti juba mõned sihtkohad paigas, kuhu uuel aastal sammud seada.

Jaapanis toimuvad suvised olümpiamängud, Jamaikal tähistatakse kadunud Bob Marley 75. sünnipäeva, Washingtonis aga valmistutakse presidendivalimisteks. CNN pani kokku oma soovitused algavaks aastaks, kuhu võiks reisida, ning auväärses nimekirjas leiab koha Eestigi. Siin on nende ettepanekud.

  1. Tšiili Los Lagos järvede piirkond. 14. detsembril on seal võimalik jälgida täielikku päikesevarjutust, kuid tänu looduslikule ilule on piirkond ilma selletagi imeline.
  2. Kopenhagen. Maailma õnnepealinnas on täpselt paika timmitud hygge – skandinaavialik õnnelik olemise retsept. Uksed avab taas ka Kopenhageni muuseum, talvel aga tasub sammud seada suusamäele CopenHill.
  3. Surnumeri. Maailma kliimakriis on kaasa toonud veetaseme langemise, seega liikugu see koht sinu «Millalgi külastan» listist nimekirja «Tuleb kohe minna».
  4. Dominica. Külluslikud vihmametsad, ökovillad ja luksuskuurortid – tõeline paradiisisaar.
  5. Eesti. Eesti pole veel end haute cuisine'i maailma täielikult murdnud, kuid siin toimub aastal 2020 Bocuse D’Or Europe – kokandusmaailma olümpia. Lisaks soovitatakse külastada restorane Ö ja Tabac. Loodussõbrad seadku aga sammud rappa, kust saab soodsalt mõnusa avastusretke osaliseks. Kui lisada kompotti veel spaad, vanad mõisad ja iidsed metsad, siis pole CNNi sõnul vaja imestada, miks Eesti-sugune riik tõusuteel on.
  6. Galway. Selleaastane Euroopa kultuuripealinn asub Iirimaa läänerannikul, kus ilm armu ei anna, kuid mis juba ajalooliselt on teerajajaid ligi tõmmanud. Erinevaid festivale on siin aga nagu seeni pärast vihma.
  7. Jamaika. James Bond, Bob Marley, türkiissinine meri ja imelised kosed – Jamaikal on palju pakkuda.
  8. Kõrgõzstan. Hiina, Kasahstani ja Usbekistani vahele pressituna võib Kirgiisi vabariik jääda kergelt kahe silma vahele, kuid tegemist on siiski teemandiga. Kõrbelaadsetest kanjonitest mägiaasadeni – suu jääb imelisest loodusest lahti.
  9. Kyushu. Jaapanis on sel aastal põhifookus küll Tokyo peal, kuid avastada tasub ka subtroopilist Kyushut, mis on Jaapani viiest saarest suuruselt kolmas. Toiduarmastajate paradiis! Nagasakis aga meenutatakse sel aastal 75 aasta möödumist traagilisest aatomipommist.
  10. Uus-Kaledoonia. Poolel teel Fidžilt Queenslandi asuv Prantsusmaa territoorium Uus-Kaledoonia pakub roosatriibulisi päikeseloojanguid, valgeid liivarandu ja vähe turiste.

Lisaks neile kümnele toob CNN reisisoovitustes veel esile Brasiilias asuva Paraty ja Ilha Grande, São Tomé ja Príncipe, Peterburi, Sri Lanka, Tuneesia, Vancouveri saare, Washingtoni, Saksamaal asuva Wuppertali, Wyomingi osariigi ja Sambia. Loe siit rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles