4 kindlat märki, millega tabad valetaja otse teolt

Naine
Copy
Foto: Konstantin V / Pexels

«Kui kõik inimesed üksnes tõtt räägiksid, oleks see maapealne põrgu,» ütles  prantsuse näitleja ja Marlene Dietrichi suur armastus Jean Gabin. Ka põhjuseid, miks valetatakse, on igasuguseid: viisakus, argus, ebakindlus ...

 

Selge see, et lõputut umbluu ajamist ei talu keegi. Aga kuidas kohe aru saada, et su partner, parim sõbranna või ema sulle puhtakujulist käojaani ajab? Cosmopolitan annab nõu. 

Miimika- ja kommunikatsiooniekspert Robert Körner portaalist campuskoerner.de avaldab neli peamist tunnusjoont, mille järgi saab aru, kui sulle aetakse puru silma. 

1. Umbmäärane asesõna

Isikuliste asesõnade (mina, sina ...) asemel ütleb valetaja pigem «keegi», et mitte midagi kindlat öelda. Ka kipub ta ennast pidevalt kordama, et vastuolusid vältida. 

2. Mitteverbaalne keel

Pane tähele mittekeelelisi vihjeid — väiksed kõrvalekalded tavakäitumisest ja tavapärasest sagedasem enese puudutamine annavad valetaja tihti ära. 

3. Miimika

Lühikesed, miimikaga seotud signaalid, niinimetatud mikroekspressioonid, toovad välja tõelised tunded — eelkõige rõõm, süü ja hirm reedavad valetaja. 

4. Pilgud

Luiskajal vilab pilk kiiresti vasakult paremale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles