Teadus on kõnelenud: 4 punkti, kuidas ta armub sinusse (kiiremini)

Naine
Copy
Foto: Novandro Manik / Pexels

Sa tahad, et ta oleks sinusse kõrvuni armunud? Teadlastel on vastus, mida selleks teha, et see tõesti juhtuks. 

Te saite tuttavaks, peate teineteist huvitavaks ja esimene kohting oli ka päris tore? Nüüd on õige aeg hakata tegelema sellega, kuidas ta armuks sinusse jäägitult. Teadlase Tracey Coxi sõnul, kes tegeleb väga pühendunult armumise teemaga, tuleks sel juhul antud järjekorrast kinni pidada:

1. Ole kergesti kättesaadav

«Kergesti kättesaadav» ei tähenda siin muidugi sugugi seda, nagu peaks esimesel võimalusel kohe koos temaga voodisse hüppama. Kaugel sellest! Siin tähendab see hoopis: suhtle temaga, kingi talle tähelepanu, vasta tema sõnumitele ja kohtu temaga sagedasti. Erinevad uuringud tõendavad, et kui me seda, mis meile meeldib, palju näeme, siis meeldib see meile veelgi rohkem. 

2. Ole raskesti kättesaadav

Jah, nimelt: «kergesti kättesaadavale» järgneb otsekohe «raskesti kättesaadav». Aga seda alles siis, kui sa oled ta «kergesti kättesaadava» abil ta juba ümber oma väikse sõrme keeranud. Siis, nagu soovitab Tracey Cox, on kasulik end haruldaseks teha. Põhimõte on jälle väga lihtne: inimesed hindavad seda, mis neil meeldib, aga mida nad saavad harva või läbi raskuste, rohkem. 

3. Lase tal asju enda eest ära teha

Kui teed midagi teiste heaks ära, siis teeb see õnnelikuks. Teistpidi pöörates tähendab see armastuse keeles: kui sa annad talle võimaluse midagi sinu meeleheaks teha (näiteks aidata sind millegi juures), siis tunneb ta, et on vajalik, kasulik ja õnnelik. Tulemus: sa meeldid talle (veel) rohkem kui enne. Nii et lase end teinekord ka poputada!

4. Pea silmsidet

Harvardi psühholoog Zick Rubin on välja selgitanud, et armunud paarid vaatavad rääkides 75 protsenti ajast teineteisele silma ja lasevad teisel/ teistel enda tähelepanu palju aeglasemini kõrvale juhtida. Võrdluseks: «normaalse» vestluse puhul hoiavad inimesed silmsidet vaid 30 kuni 60 protsenti ajast. Lisaboonus armunutele: aju vallandab pilkkontakti puhul fenüületüülamiini, millega kaasnevad kuulsad «liblikad kõhus», südamekloppimine ja higistavad peopesad. Mida enam fenüületüülamiini sinu kaaslases vestluse käigus vallandub, seda suuremaks muutub ta armastus sinu suhtes. Seega vaata sagedamini sügavalt (ja kaua) silma, soovitab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles