27 suhtenõuannet, mis on täielik jama ja teevad asjad hoopis hullemaks

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui suhtes asjad halvaks pööravad, on loomulik, et otsime abi sõpradelt ja ekspertidelt. Kuid kahjuks iga nõuanne pole kuldne ning on mõningaid, mis võivad rohkem kahju kui kasu tuua.

Vaatame väljaande Best Life abiga, millised on need soovitused, mida võid rahuliku südamega eirata.

  1. Mängi raskesti kättesaadavat. See garanteerib, et lõpetate mõlemad üksinda. Kui sa ei näita huvi välja, siis lõpetab temagi peagi su tagaajamise.
  2. Ära mine voodisse vihasena. Tegelikult on parem natuke aega võtta ja maha rahuneda, kuna pahasena ütleme me sageli asju, mida ei mõtle. Hommik on õhtust targem.
  3. Unusta ja andesta. Andestamine on hea suhte jaoks ülioluline, kuid sa ei pea unustama. Parem nõuanne on andesta ja lase minna.
  4. Vanus on vaid number. Kindlasti on suure vanusevahega suhteid, mis töötavad ilusasti, kuid ekspertide sõnul on õnnelikumad siiski paarid, kes on vanuselt lähedasemad.
  5. Kui sa pole enam armunud, mine lahku. Armumine nimelt on ajutine, kuid kui see möödub, ei tähenda, et me inimest enam ei armastaks.
  6. Vastandid tõmbuvad. Ei, te ei pea olema täpselt ühesugused, kuid kui sa otsid kedagi endast kardinaalselt erinevat, valmistud sa katastroofiks. Teil peab olema jagatud huvisid ja väärtusi.
  7. 20ndates abielludes kindlustad pika ja õnneliku abielu. Noorena abiellumine pole alati hea mõte. Parem õpi ise ennast tundma, enne kui hüppad abiellu.
  8. Aeg parandab kõik haavad. Aeg ei paranda tingimata kõike – haavad parandavad eluterved otsused.
  9. Su täiuslik kaaslane on olemas. Pole olemas sellist asja nagu täiuslik partner. Kõigil on vigasid ja iga suhe jõuab punkti, kus peab vaeva nägema.
  10. Ta võib muutuda. Muidugi inimesed ajaga muutuvad, aga ainult siis, kui nad ise seda tahavad.
  11. Mõlemad peavad võrdselt panustama. On ahvatlev koduseid kohustusi täpselt võrdselt omavahel jagada, aga ka sellega võib üle piiri minna. Kõike ei saagi võrdselt jagada, pealegi annavad armastavad inimesed endast heldelt – mitte seetõttu, et kästakse, vaid seetõttu, et nad tahavad.
  12. Mees peab maksma. Lihtne alternatiiv: see, kes kutsus deidile, maksab.
  13. Anna aega, küllap ta lõpuks su kätt palub. Ta võib, aga ei pruugi. Keegi ei saa ennustada, mida teine inimene teeb.
  14. Õnneliku suhte aluseks on kompromissid. See töötab poliitikas, mitte suhetes. Suhtes on see sama hea, kui öelda: «Ma olen nõus kannatama, aga ainult seni, kuni inimene, keda armastan, ka kannatab.» Laske mõlemad oma ideest lahti ning leidke kolmas lahendus, mis teeb teid mõlemaid õnnelikuks.
  15. Lapsed päästavad suhte. Kui suhe on karidel, teevad lapsed asja ainult hullemaks.
  16. Jäta minevik seljataha. On asju, mida pead oma minevikust partneriga arutama: mineviku võlad, suhted ja isegi lapsed. Minevik ei peaks dikteerima tulevikku, kuid on oluline teada, kes on see inimene, kellele sa pühendud.
  17. Petmine tähendab suhte lõppu. On palju faktoreid, mis truudusetusesse panustavad. Enne suhte lõpetamist minge parem nõustamisse, et teada saada, kas ehk on see võimalus koos kasvada ja areneda ning tugevamana välja tulla.
  18. Kui esimene deit polnud hea, anna talle veel üks võimalus. Keemia kas on või pole. Deitimine on aeganõudev, nii et kasuta seda aega parem kellegi uuega kohtumiseks.
  19. Lapsed olgu alati esikohal. Hoopis suhe peaks olema prioriteet – kui suhe on tugev, on ka lapsed õnnelikud.
  20. Sa pead lahkuma. Ainult sina saad otsustada, kas suhe sinu jaoks töötab või ei. Pealegi on see nõuanne ohtlik – kõige ohtlikum hetk vägivaldses suhtes on just see aeg, kui kannatav pool lahkub.
  21. Kui ta ei talu sind su halvimatel hetkedel, ei vääri ta sind su parimatel hetkedel. Sa oled seda meemi kindlasti Instagramis näinud ja seda kuulutavad inimesed, kes tõmbavad ligi draamat magnetina, ise aru saamata, miks see nii on. Probleem nimelt on see, et nende parimad hetked pole suuremat väärt. Selmet õigustada oma halba käitumist, püüa end parandada ning muutuda paremaks inimeseks.
  22. Ära lase tal sind nii kohelda. Sinu sõbrad ja pere ei näe sinu rolli destruktiivses suhtetantsus. Muidugi eeldavad sind armastavad inimesed, et sina oled ohver, kuid on tõenäoline, et ka sina panustad sellesse jamasse.
  23. Keemia tähendab, et oled leidnud Selle Õige. Tugev keemia pole alati ohumärk, küll aga on see märgiks, et pead asja rahulikult võtma. Kõige eredamalt lööb sädemeid inimestega, kel on isiksusehäire ja kes on meile hiljem kahjulikud.
  24. Sa pead alati oma vajadusi kommunikeerima. Jah, muidugi pead, kuid arvesta ka, et su partner pole kohustatud neid täitma. Sa võid avastada, et saavutad rohkem, kui vajaduste sõnastamise asemel abi palud.
  25. Hingesugulased eksisteerivad. Oota paar aastat ja avastad, et järsku leiad uue hingesugulase. Me võime elu jooksul mitut inimest armastada ning hingesugulase ideele panustamine võib nii mõnegi suhte nässu keerata.
  26. Sa ei vaja võrdset partnerit. See on ebaloogiline, kuid ometi kuuleme seda nõu sageli, kui kellelgi on raskusi endale intellektuaalselt või edukuselt sarnase partneri leidmisega. Muidugi on võimatu leida partnerit, kes on sinuga täpselt võrdne, kuid ta peaks olema sinu vääriline.
  27. Armastus teeb haiget. See võib kõlada oma melodramaatilisel moel romantilisena, kuid on kaugel tõest. Armastus peab sind panema hästi tundma, mitte hullemini.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles