Praktiline köök teeb igapäevaelu lihtsamaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögi valimisel mõtle läbi, kui suuri panipaiku nõude jaoks vaja on.
Köögi valimisel mõtle läbi, kui suuri panipaiku nõude jaoks vaja on. Foto: SCANPIX

Kui olete otsustanud köögimööbli välja vahetada või plaanite sisustada uut kööki, siis peaks kindlasti tähelepanu pöörama kappidele ja sahtlitele, mis oleks praktilised ja piisavalt mahukad.

Tihti tekib mõte, et kas me igapäevaselt üldse kasutame kõiki neid potte ja panne, mis meil köögis ühte või teise kohta on pandud. Enamasti on kasutusel vaid üks pott ja üks pann, kirjutab portaal idenyt. Seetõttu on vaba pinna tekitamise eesmärgil kasulik leida kõigile muudele kööginõudele hea hoiupaik, kust neid vajadusel kiiresti üles leiab.

Mugavaim on köögikapp, mis asub otse toiduvalmistamise laua all, kraanikausi ja pliidi kõrval, oleks suletav ülesse/alla või ka kõrvale lükatava ustega. Samuti annab selline käe juures olev kapp kiire juurdepääsu lauanõudele ja köögitarvetele, mida teil on vaja just sel hetkel toidu valmistamiseks. Selline minimalistlikult lihtne kompaktsus annab pärast söögivalmistamist võimaluse köögis kiirelt ka kõik korda teha.

Kui te ise ei oska köögis valitsevale segadusele või ebapraktilisusele head lahendust leida ning abi palgata ei soovita, tasub käia erinevatel mööbli- ja sisekujundusmessidel ning lugeda sisekujundusajakirju. Tihtipeale võib üks näitlik köök anda inspiratsiooni endale selle õige ja sobiva köögi kujundamiseks. Välja võib jätta selle osa, mis teile ei sobi, on liiga kallis või võtab palju ruumi, ning kasutada ära vaid see osa, mis sobib ja on praktiline.

Mida kujundamisel või köögi muutmisel arvestada?

Eelnevalt tasuks läbi mõelda, milliseid asju kasutate köögis iga päev ja mida mitte. Sellega seoses on oluline läbi mõelda, mida hoiate köögikappides ja -sahtlites ning kui tihti ja kui kergesti peaks neid asju sealt kätte saama. Kui teil on palju suuri potte, peab seal olema piisavalt ruumi või kui teil on mitmeid elektrilisi köögiseadmeid, siis tuleb ka neile ruumi planeerida.

Selleks, et kraanikausi all olevat kappi saaks maksimaalselt ära kasutada, võib sinna paigaldada võrestikuga riiulid, mis oleks veelgi mugavamad, kui neid saab ka kergesti välja tõmmata. Enamasti jääb kraanikausi all olevas kapis piisavalt ruumi ka puhastusvahendite jaoks.

Köögis tegutsemise muudate veelgi mugavamaks ja praktilisemaks sellega, kui paigaldate kappidesse valgustuse, tänu millele näete kohe, kus miski asub ja seega on kerge ka vajalikke esemeid kiiresti üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles