Meiginipid, mis toovad prillikandjate silmad veelgi rohkem esile

Naine
Copy
Foto: Instrumentarium Eesti

Praegune pidustuste hooaeg võib nii mõnegi prillikandja panna küsimuse ette, et kuidas sobitada prillidega meiki, mis omakorda sobiks ka piduliku riietuse juurde. Järgnevalt jagame õhtuse meigi soovitusi, mis toovad prillikandjate silmad veelgi rohkem esile.

Jõulude ja aastavahetuse lähenedes on tavapärasest rohkem väljas käimist ning kokku saamisi sõprade, pere ja kolleegidega. Inimesed, kes eelistavad prille kontaktläätsedele, võivad sattuda küsimuse ette, et kuidas enda igapäevast välimust prillide ja meigiga täiendada ning kuidas lisada pidulikkust.

«Prilliraamide puhul on kõige olulisem, et need sobituksid eelkõige näokuju, soengu ja jumega,» selgitas Instrumentarium Eesti optometrist Merle Väljari ning lisas, et inimesed võiksid prilliraamide valikul olla isegi julgemad. Kui prillid sobivad, siis võib neid kanda nii sportides, kui ka õhtusel pidulikul üritusel. «Silmapaistvad prilliraamid toovad peoriietust veelgi rohkem esile ning annavad nii-öelda viimase lihvi,» rõhutas Väljari.

Selleks, et prillid oleksid kooskõlas ka meigiga, on mõned nipid, millest võiks lähtuda. «Prillide kandmist piduliku meigiga ei peaks kartma,» selgitas Make Up Store jumestaja Mary Leok, lisades, et kui igapäevaselt võivad silmad prilliraamide taha ära kaduda, siis õige silmameik toob silmi kindlasti rohkem esile.

Optometrist Merle Väljari sõnul on praeguse peohooaja kõige trendikamad raamid õrnad ja peene raamiga prillid, hõbedased ja kuldsed raamid, tugevad ja tumedad raamid ning värvilised üleminekutega prilliraamid. Lähtudes nendest raamidest, jagab jumestaja ka soovitusi meigi tegemiseks.

Õrnad prilliraamid

Õrnadel prilliraamidel hakkab mängima kõigepealt see, kas prilliklaas on pluss- või miinustugevusega. «Miinusprilliga võib silmi rõhutada julgemalt, lisades ülemise silmalau keskele heledamat tooni, tundub silm optiliselt suurem. Plussprilli kandjatel tasuks silmameiki tehes olla tagasihoidlikum, sest silm on justkui luubi all ja meik mõjub tugevamalt,» selgitas Leok ja lisas, et õrna prilliraamiga sobib suurepäraselt ka lainerjoon, sest see tuleb paremini esile ja ei hakka raamiga konkureerima. Huulemeigis soovitab jumestaja kasutada silmatorkavat huulevärvi.

Kuldsed ja hõbedased prilliraamid

«Kuldsete raamidega kasuta pigem soojemaid toone - pruun, beež ja kuldne ning hõbedaste raamidega külmemaid toone, nagu hall, roosa ja lilla. Kindlasti pane omavahel sobima põsepuna ja huulevärv ning pea silmas reeglit, et kui põsepuna on külma alatooniga, siis peaks kasutama huultel külma alatooniga huulevärvi ning kui põsepuna on sooja alatooniga siis peaks ka huulel olema soojema alatooniga toon,» kirjeldas Make Up Store jumestaja, lisades, et lainerjoone vajalikkus sõltub suuresti silma kujust.

Tugevad ja tumedad prilliraamid

Tugev raam toob silma rohkem esile, seepärast võiks Leoki sõnul nende raamide kandja eelistada heledamaid lauvärve ja olla lainerijoonega tagasihoidlikum. «Selleks, et prilliraam ei võtaks kogu tähelepanu endale, võib rõhutada rohkem huult,» sõnas jumestaja, kes julgustas traditsioonilise punase kõrval katsetada ka teisi tumedamaid huulevärve. 

Värvilised prilliraamid

Värviliste prilliraamidega võiks kindlasti rõhutada huult, et nägu oleks tasakaalus. Leoki sõnul ei pea kõik olema toon-toonis, aga oluline on panna huulevärv prilliraami värvidega sobituma. Lisaks tõi ta esile, et värviliste prilliraamide kandjal ei ole vajalik lauvärvidega silmadele värvi juurde lisada, vaid pigem panna rõhk ripsmetele ja lainerile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles