7 küsimust, mida endale aasta lõpus esitada

Naine
Copy
Foto: Kha Ruxury / Pexels

Aasta viimased päevad on kõige parem aeg, et tagasi mõelda möödunule. Ei saa ju midagi oma elus muuta, kui sa ei teadvusta, mida üldse muuta. 

1. Millised eesmärgid ma saavutasin?

Alusta positiivses võtmes ja mõtle, millised on su vana aasta kõige suuremad kordaminekud. Uus töö, edukas projekt, uued õpingud, uus hobi ...? Kõik asjad, mida on saatnud edu, motiveerivad. 

2. Milliseid eesmärgid jäid saavutamata ja miks? 

Vastus «mul oli liiga palju stressi ja liiga vähe aega» ei loe. Kui sa midagi tõepoolest tahad, siis leiad selle jaoks ka aega. Siin peab mingi põhjus veel olema. 

3. Mis tegi mind õnnelikuks?

Kui sa keskendud positiivsetele asjadele, siis aitab see ka positiivset ellusuhtumist säilitada. Mõtle tänulikult viimastele kuudele, see aitab sul uut aastat õnnelikult alustada. 

4. Mis läks viltu?

Olenemata sellest, kas andsid endale uue aasta lubadusi või mitte, jõuab igaüks mingi hetk punkti, kus asjad ei läinud päris nii, nagu oleks seda endale ette kujutanud või soovinud. Mis see sel aastal oli? Kas sa tead, mida teisiti ja paremini teha. 

5. Mida ma kahetsen?

Vigadest õpitakse. Nii kulunud, kui see väljend ka on, kehtib see endiselt. Mõtle, milliseid vigu sa uuel aastal enam teha ei tahaks. 

6. Mida ma õppisin?

Viimased kuud õpetasid sulle kindlasti midagi uut, sest inimene ei lakka kunagi õppimast, kogemusi kogumast ja teadmisi omandamast. 

7. Mida ma saaksin oma elus paremini teha?

Pilk uude aastasse on sageli väga eufooriline ja positiivne. Lootus, et alates 1. jaanuarist läheb kõik paremini, istub meis sügavalt sees. Aga mis täpselt peaks paremaks minema? Töö? Suhe? Tervis? Pea aru, mida sa soovid ja kuidas sa jõuaksid sihile, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles