Venemaa hinnatud dietoloog soovitab: 5 armastatud rooga, mis tasuks pühadelaualt eemal hoida

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Venemaa toitumisteadlane Maria Dubskaja ütles Kanal Viiele, millised on need road, mida ei tasuks pühadelauale kuhjata – see on kindlasti kurb uudis paljudele, sest tegemist on nii Venemaal kui Eestis väga armastatud toitudega.

Dubskaja ütleb, et tema välja toodud toiduained ei mõju hästi ei tervisele ega figuurile. Esimene, mis mustas nimekirjas, on kõik majoneesine. Et majonees on väga rasvane, soovitab asjatundja see asendada Kreeka jogurti või maitsestamata jogurtiga.

Teine asi, mida vältida, on vahuvein. Selles on liiga palju suhkrut ning gaseeritud jook ärritab seedekulglat, tekitades näljatunnet – see omakorda viib aga ülesöömiseni.

Kolmas roog, millega ei tasuks pühade ajal priisata, on rasvane liha – sealiha, lammas. Et su peolaual ikka korralik praad oleks, soovitab Dubskaja vahetada see jänese või linnuliha vastu.

Dietoloogi sõnul tasuks ka traditsioonilised marineeritud kurgid vahetada värske köögivilja vastu. Ning lõppeks võiks loobuda maiustustest, mis on väga kõrge kalorisisaldusega.

«Asi on selles, et me ei söö neist roogadest vaid lusikatäit, vaid tarbime neid väga suurtes kogustes,» selgitas toitumisteadlane. «Nende toitude kombinatsioon paneb meie seedeelundkonna tõeliselt proovile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles