Üllatav vürts, mis on iluvallas vaata et asendamatu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sulle meeldib kaneel, siis on meil hea uudis: see vürts pole sugugi üksnes köögis hädavajalik — eriti jõulude ajal — vaid ta on ka geniaalne iluvahend.

1. Aromaatsed jalad

Just jõulusaginas — kuuske langetamas või kinke ostmas — kipuvad jalad kergesti higistama. Õnneks pole selle vastu midagi pöörast vaja soetada. Kaneelis sisalduv toimeaine eugenool toimib antibakteriaalselt ja tõkestab ebameeldiva lõhna enne veel, kui see tekkidagi jõuab. Kellel on jalgade higistamine ja lehk pidev probleem, võiks soetada kaneeliga sisetallad või kasutada kaneeliõli nende sissemäärimiseks.  

2. Magus hingeõhk

Sama nagu jalgade puhul, teeb kaneel imesid ka halva hingeõhu korral. Pane teelusikatäis kaneelipulbrit klaasi vette ja kasuta nagu suuvett. Isegi kui see segu ei kõla väga ahvatlevalt, tasub ligimestele mõeldes see ikkagi ära katsetada. 

3. Ebapuhta naha vastu

Kuna kaneel, nagu juba eespool mainitud, mõjub antibakteriaalselt, siis saab seda ka ebapuhta naha puhul kasutada. Sega teelusikatäis kaneeli supilusikatäie meega ja kanna nahale. Lase maskil viis minutit toimida ja pese sooja veega seejärel maha. Tundlikuma naha puhul võiks kaneelist siiski hoiduda, kuna see võib ka ärritusi tekitada. 

4. Saledaks saada, saledaks jääda

Lisaks pidliku tunde tekitamisele on kaneelil veel üks meeldiv lisaefekt: rasvapõletus pannakse korralikult tööle. Kuna magus vürts sisaldab kindlaid sekundaarseid taimseid toimeained, mis alandavad meie veresuhkrutaset, siis aitab see omakorda rasvadel põleda. Õnneks on kaneeli väga lihtne toitumisse integreerida: lisa väheke kas kohvi, müsli või smuuti sisse. Ja väike kaneeline jõuluküpsis polegi teinekord nii paha.

5. Musihuuled

Täidlasemad huuled ilma operatsioonita? Miks mitte proovida segu, kus pole vaja muud, kui segada kaks-kolm noaotsatäit kaneeli kas shea-või või mõnda muu rasvasema võidega (või vaseliiniga). Kanna segu huultele ja masseeri see sõrmedega sisse. Mõne aja pärast vallandub kerge kihelus, kuna huulte verevarustus saab tublisti uut jõudu juurde. Huuled tursuvad veidi ja tekib täidlaste huulte efekt. Aga taas kord kehtib, et kui oled tundliku nahaga — ja ka huulenahk ise on väga tundlik —, siis ole pigem ettevaatlik, kirjutab Bunte.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles