Need olid lõppeva aasta populaarseimad nimed

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Aasta lõpp on alati olnud kokkuvõtete tegemise aeg. Pampers avaldab mööduva aasta uute ilmakodanike populaarseimad nimed.

Lapsele nime panemine on tähtis otsus. Enamasti hakatakse sellele mõtlema veel enne, kui kõhubeebi endast liigutustega märku hakkab andma. Paljud usuvad, et valitud nimi annab uuele ilmakodanikule tema väe ja tugevuse. Seetõttu on loodud mitmesuguseid veebilehti, kus saab tutvuda nimede tähenduste ja iseloomudega. Viimaste aastate trend nimede rahvusvahelistumises jätkub ka praegu ning armastatuimad nimed praegu on välismaise mõjutusega.

Poisslapse nimedest võidutsesid 2019. aastal nii ajatud lemmikud kui ka uued modernsed lähenemised. Kõige populaarsemad poisinimed olid sel aastal sündinud laste seas Hugo, Kristofer, Robin, Oliver, Mattias ja Sebastian.

Tüdruklapse nimedest osutusid enamasti valituks eksootilised ja välismaised nimed, nagu Mia, Sofia, Alisa ja Emily. Samas taasavastasid lapsevanemad ka klassikalisi eesti nimesid, nagu Marta või Lenna.

30 aastat tagasi olid nimede edetabeli esirinnas hoopis lihtsamad nimed. Statistikaameti andmetel olid 1989. aasta valituimad tüdrukunimed Jekaterina, Anna ja Kadri. Poegadele pandi tol aastal enim nimeks Martin, Aleksandr ja Siim. Suur osa tänapäevaseid levinumaid nimesid olid tol ajal veel täiesti tundmatud.

Mille järgi valida lapsele nime?

  1. Vali nimi, mida on lapsel tulevikus lihtne kasutada. Väldi nimesid, mida ta peaks iga kord tähthaaval ette ütlema.
  2. Ära kasuta välismaiste kuulsuste nimesid. Need on sageli siinses kultuuriruumis väga võõrad ja keerulised.
  3. Väldi nimepanekut trendide järgi. Trendid muutuvad kiiresti, kuid nimi jääb kogu eluks.
  4. Vali nimi, mis sobib uuele ilmakodanikule nii lapsena kui täiskasvanuna. Paljud nimed on armsad lapse puhul, kuid täiskasvanu puhul kõlavad kentsakalt.
  5. Arvesta kultuuriruumiga. Nimi, mis koosneb suuremas osas vaid võõrtähtedest või ei hääldu meie keelereeglite järgi, on keeruline nii lapsele kui ka kõigile teistele.
Copy

Märksõnad

Tagasi üles