Need on 10 maailma kõige populaarsemat metropoli

Naine
Copy
Hongkong
Hongkong Foto: Shutterstock

Euromonitor International nimetas sada kõige külastatumat linna 2018. aastal. Üleilmses võrdluses valitseb Aasia: 43 sajast armastatuimast metropolist asub just selles maailmajaos. Seepärast ei üllata ka esikoht.

Rahvusvahelise turismi osas on ja jääb Aasia kindlaks menuregiooniks. Nii kinnitab turu-uuringu ettevõtte Euromonitor International  uuring «Top 100 City Destinations». Selle järgi on suisa kuus Aasia linna mainitud edetabeli esikümnes kui maailma kõige külastatumad metropolid — Hongkong, Bangkok, Macau, Singapur, Dubai ja Kuala Lumpur.

Iga sihtkoha reisijate arvu mõõdeti välismaalt tulnud külastajate järgi, kes viibisid antud suurlinnas vähemalt 24 tundi. Nagu eelmistelgi aastatel, kaitses Hongkong oma liidripositsiooni saja armastatuima linna seas. 

Raporti järgi olid üle 50 protsendi Hongkongi külastajatest mandrihiinlased. Viieprotsendilist kasvu 2018 seletatakse linna paranenud infrastruktuuriga. 

Aasia linnad on esirinnas

Aasia ei valitse vaid esikümmet — 43 lemmiklinna sajast aastal 2018 asub just selles maailmajaos. Võrdluseks: Euroopast on neid 32, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast kokku vaid 13, Lähis-Idast (mida selles edetabelis ei panda ülejäänud Aasiaga kokku) ning Aafrikast kokku 12. Eriti märkimisväärne on mõningate üksikute linnade populaarsuse kasv, näiteks Istanbuli puhul Türgis on see 25 protsenti ja Hurghadal Egiptuses koguni 41 protsenti. Travelbook kirjutab, et oletatavasti on asja taga Türgi liiri nõrk kurss, mis teeb kogu maa paljude jaoks üheks lemmiksihtkohaks. Tallinn kahjuks saja esimese hulka ei mahtunud. 

Maailma armastatuimad suurlinnad  

  1. Hongkong (Hiina), +5 protsenti
  2. Bangkok (Tai), +7,7 protsenti 
  3. London (Suurbritannia), -3 protsenti
  4. Macau (Hiina), +9,2 protsenti
  5. Singapur, +5,3 protsenti
  6. Pariis (Prantsusmaa), +10,9 protsenti
  7. Dubai (Araabia Ühendemiraadid), +0,8 protsenti
  8. New York (USA), +3,8 protsenti
  9. Kuala Lumpur (Malaisia), +4,6 protsenti
  10. Istanbul (Türgi), +25,2 protsenti
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles