Eesti väikepruulija käsitööõlled võidutsesid Londonis

Naine
Copy
Foto: Lauri Laan

Hopsteri pruulikoja käsitööõlled valiti Londonis toimunud maailma tähtsaimal õllevõistlusel «European Beer Challenge» tuhande õlle seast parimate hulka. 

Eesti Väikepruulijate Liitu kuuluva Hopsteri pruulikoja ning restorani Leib ja värskelt avatud Lore bistroo asutaja Kristjan Peäske sõnul on neil suur rõõm, et Hopsteri käsitööõlled said konkursil suurepäraseid hinnanguid. Belgia witbier Frida ja inglise IPA Pearu said võistluselt kuldmedalid ning saison tüüpi õlu Vidrik hõbemedali. Frida valiti novembris ka Eesti Sommeljeede Assotsiatsooni korraldatud Eesti Joogifestivalil parimaks õlleks.

«Alustasime käsitööõllede pruulimist 2014. aastal esmalt enda restoranide tarbeks. Kuna meie söögikohti on algusest peale iseloomustanud hea õllevalik, siis oli ise pruulimine meie jaoks loogiline jätk. Meil on suur rõõm, et meie õlled võeti vastu suure huviga, seeläbi hakkasime neid pakkuma ka jaekaubanduses,» selgitas Peäske. 

Peäske sõnul oli konkursil osalemise peamine eesmärk võrrelda oma loomingut teiste Euroopa tootjatega ja tutvustada Hopsteri toodangut Euroopa sisseostjatele. European Beer Challenge'i konkursil hindasid enam kui 38 riigist pärit 1000 õlut Euroopa juhtivad õlleostjad, kes teevad valikuid jaekettide jaekettide, hotellide, restoranide ja klubide jaoks. 

Hopsteri pruulikoda on «mustlaspruulija», mis tähendab, et neil puudub oma õllekoda. «Piiratud kogused annavad vabaduse pruulida õlut, mis meile endile tõeliselt meeldib,» lisas Peäske. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles