Kõige romantilisem jõulutrend: lillelised kleidid!

Naine
Copy
Zimmermann. Sügis/talv 2019,  New York Fashion Week
Zimmermann. Sügis/talv 2019, New York Fashion Week Foto: FashionPPS/ZUMAPRESS.com

Võiks ju arvata, et lilled ja liblikad on kevade pärusmaa, ent võta näpust — moekunstnike kauneim talvelooming on suursuguste õite, mitte põtradega üle külvatud.

Võiks ju kiusatusse sattuda ja lihtsalt suvekleit talviseks mugandada. Ent selles pole asja tuum. Kevade- ja suvekleidid on ja jäävad valdavalt õhulisteks, kuid talvised mudelid on dramaatilised, rasked ja pidulikud. Neis on keerukad detailid ja rafineeritud lõiked. Lillemustrid on rikkalikud ja sageli kaunistatud litritega. Külmale ajale tüüpiline lillekleit on tumedal põhjal kas trükitud mustriga või aplikatsioontehnikas lisandustega. Neist kleitidest õhkub Madalmaade maalikunstnike nagu Pieter Claeszi või Vincent Van Goghi töödele omast raskust, kirjutab Harpers Bazaar.

Oscar de la Renta. Talv 2019/2020, New York Fashion week 
Oscar de la Renta. Talv 2019/2020, New York Fashion week Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Nende jõulude trendikleit on tume lillekleit

Rikkalikke lillekleite nägi arvukatel 2019/20 sügistalve moe-show'del. Headeks näideteks olid Prada, Richard Quinn, Marques Almeida, Dries van Noten, Blumarine ja Paco Rabanne. Samuti olid Zimmermanni romantilised kleidid lillemustriga, kuid Austraalia moebrändi puhul on selline lähenemine talvele ka üsna ootuspärane. 

 

Prada. Sügis/talv 2019, RTW Fall 2019  Paris Fashion Week 
Prada. Sügis/talv 2019, RTW Fall 2019  Paris Fashion Week Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures

Millega sellist kleiti jõuluajal kanda?

Pidupäeval tuleks valida elegantse kleidi juurde ka glamuursed ja talvised aksessuaarid, milleks võiksid olla läbipaistmatud sukkpüksid, isegi kootud või sametist. Lisaks täiendavad kleite hästi kampsunid ja saapad. Ülima efekti annavad aga platvormkingad koos läbipaistmatute sukkpükstega, soovitab Harper's Bazaar. 

Prada. Sügis/talv 2019, RTW Fall 2019 Paris Fashion Week 
Prada. Sügis/talv 2019, RTW Fall 2019 Paris Fashion Week Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles