Vabane neist asjadest veel enne uusaasta tulekut!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Ühe aastaga koguneb koju hulgaliselt asju, mida õigupoolest enam kunagi vaja ei lähe. Lase jamast lahti ja tee puhas vuuk veel selle aasta lõpus! 

Koogikarpidest kuni pesu ja kirjatarveteni: see kõik, mis ühe (või ka kahe) aastaga koguneb, kipub lootusetult ülepea kasvama. See on ülekülluses elamine, kuna paljut ei lähe juba enam ammu vaja ja tavaliselt on need asjad olemas ainult sellepärast, et «võib-olla saab seda kunagi veel kasutada» või siis takistab vana hea laiskus neid ära viskamast. 

Kiire kapituulutus kulub just pühade vahel ära, sest vanast kraamist lahtiütlemine ei tekita ainult ruumi majapidamises, vaid annab ka peale nii igatsetud puhkust ja vabadust.

Just uue aasta eel tasub oma majapidamine kotkapilguga üle vaadata ning jätta hüvasti nende asjadega, mida lihtsalt ei lähe vaja, soovitab Cosmopolitan ja tuletab meelde, et keskkonna nimel tuleks sealjuures ka prügisortimisele mõelda. 

5 asja, millest enne uusaasta tulekut lahti lasta:

Vana jõulukraam

Kuni 6. jaanuarini on tavaliselt kuusk veel toas ja ehted küljes. Pärast kolme kuninga päeva aga hakkavad asjad vaikselt kastidesse tagasi rändama. Kuna aastatega koguneb igasugust ehtekraami, siis teab enamik liigagi hästi, kui palju jõulukaunistusi seisab keldrisügavustes juba aastaid lihtsalt jõude. Tee veel sel aastal põhjalik läbivaatus ja viska minema asjad, mida sa pole vähemalt kaks viimast aastat kaunistuseks kasutanud. 

Sügavkülmuti leiud

Sügavkülmutatud pitsa siin, eelküpsetatud saiake seal, mille «võiks millalgi ära teha» ... Enne kui arugi saad, on sügavkülmik pilgeni täis ja sa oled kaotanud igasuguse ülevaate, mis seal õieti on ega taha neid ka tarbida. Seepärast kehtib siingi: tee tühjaks!

Kontorisahtel ja paberihunnikud

Kiirelt ümbrik lahti ja siis sahtlisse peitu, et sellega kunagi hiljem tegeleda. Nii kuhjub ajaga nii mõndagi. Kasuta seda pisikest vaheaega kahe aasta vahel ja vaata enda toimetusi klaari pilguga. 

Vannitoakapp

Poolikud meigitooted, vananenud juukselakid ja parfüümid, mis luuravad niiskes kapihämaruses juba aastaid. Aitab küll, läheb välja! Sa ei kasuta neid enam nagunii.

Riided

Kõige parem aega lahti lasta ka kõigist luitunud aluspükstest ja sokkidest ning riietest, mis vedelevad kusagil kapipõhjas. Kui pole neid kaua kandnud, siis ilmselgelt ei taha sa neid kanda. Anneta need riided heategevaks otstarbeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles