See imelihtne trikk teeb su tööl õnnelikumaks

Naine
Copy
Foto: Pexels

Kui tööl asjad enam ludinal ei suju, oled järsku lõputus negatiivsete tunnete virrvarris. See trikk aitab sul õnnelikumaks saada. 

Tööl pole sugugi lihtne pidevalt naeratust huulil hoida. Kui tähtajad lähenevad, projektidega kaasneb lõputu pinge või kolleeg nähvab, on tuju kiiresti nullis ja raske end uuesti kokku võtta ning positiivsust endasse süstida. 

Seejuures on just positiivne suhtumine õnneliku tööpäeva võti, nagu kinnitavad Birminghami ülikoolis tehtud uuringu autorid. Positiivne mõttelaad muudab inimesed ka tööalaselt produktiivsemaks. 

Kuidas hirmust lahti saada

«Negatiivne olla on lihtne,» selgitab uuringu üks autoreist, Nina Flanagan. Tööalaselt kuuleb ju pidevalt, mida ollakse valesti teinud või kuidas pole piisavalt töösse panustanud. See muudab aga töökeskkonna ebastabiilseks, mis võib tekitada hirmu töökaotuse ees. Flanagan on aga veendund, et see viis, kuidas me muutustele reageerime, saab aidata mõningatest hirmudest lahti saada.  

Et argipäeva töökohas positiivsemalt kujundada, tasub teha kolleegidele komplimente, näidata tänulikkust ja palju naeratada. See muudab su töökeskkonna positiivsemaks ja teeb ühtlasi su tervisele head. Just juhipositsioonil inimeste puhul on positiivne suhtumine tähtis, et negatiivsus ei leviks üle kogu meeskonna ega saaks valdavaks meeleoluks, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles