Üllatav põhjus, miks tasub lennukis just see istekoht valida

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Unsplash

Kas sulle meeldib istuda lennu ajal akna all või sootuks vahekäigu pool? Me muidugi teame, et kõikidel kohtadel on oma head ja vead, kuid tuleb välja, et teatud istmetel on veelgi eeliseid.

Nimelt jõudsid Eormy ülikooli teadlased järeldusele, et reisijatel, kes istuvad illuminaatori kõrval, on väiksem risk nakatuda viirushaigustesse. Teadlased leidsid, et akna all istuvad inimesed puutuvad teistega vähem kokku, seega väheneb ka võimalus teistelt reisijatelt pahalasi külge korjata.

Nii näiteks on vahekäigu pool istuvatel inimestel keskmiselt 64 kontakti teiste reisijatega. Keskmisel istmel istujatel 58 ning õnneseenel akna all vaid 12, vahendab Limon.

Eksperdid märkisid, et haigestumise eest on võimalik end kaitsta veelgi enam, kui sa lennu ajal püsti ei tõuse.

Tasub tähele panna, et külmetushaigusse nakatumise tõenäosus lennureisi ajal on 3 protsenti, kuid kui viiruskandja istub sinust kahe istme kaugusel, tõuseb see protsent 80-ni.

Pese reisides hoolikalt käsi, kasuta antibakteriaalseid puhastusvahendeid ning ideaalis võiksid sellega puhastada ära ka enda istme käsitoed. Hoidu silmade, nina ja suu katsumisest.

Järgmise sihtkoha aga leiad meie tänastest reisileidudest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles