Eesti kuulsaim nais-striimer Carms: õelad kommentaarid ei lähe enam ammu hinge

Triin Sepp
Copy
Carms CS:GO turniiril Kopenhaagenis
Carms CS:GO turniiril Kopenhaagenis Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas, Saku Suurhallis e-spordi ja elustiilifestival Hypertown, kus toimub muuhulgas ka kohtumine erinevate Eestis tegutsevate sisuloojatega. Üks neist on Carmen Peussa (27), mängijanimega Carms, kellel on Twitchis, otseülekandjate ehk striimerite peamises portaalis üle 60 tuhande püsivaataja, ehk sama palju või rohkemgi kui poppidel kohalikel suunamudijatel. See teeb temast aga Eesti kõige kuulsama nais-striimeri.

Kuidas sattusid sellisele Eestis veel suhteliselt tundmatule alale nagu striimimine, mis motiveeris sind sellega alustama?

Siis, kui mina alustasin, tegeles sellega veel vaid käputäis eestlasi, aga mina neid ei teadnud, vaid jälgisin paari välismaist sisuloojat. Striimimine tundus väga põnev, lisaks ei olnud sellel mängul, mida toona mängisin, veel ühtki naisstriimerit, seega mõtlesin järgi proovida. Mõtlesin lihtsalt leida uusi tuttavaid ja mängukaaslasi, ei kujutanud toona ettegi, et sellega tänaseni tegelema jään.

Kui kaua oled praeguseks striimimisega tegelenud?

Alustasin 2013. aastal, praeguseks siis kokku 6 aastat.

Kirjelda oma päevakava. Kui tihti sa laivis oled, kui palju aega striimimine su elust võtab?

Kõige tüüpilisem päevakava on selline: ärkan, käin trennis, siis striimin ning õhtu lõpus tegelen muude pooleli olevate asjadega. Sinna vahele peab mahtuma ka sotsiaalmeedia haldamine, kirjadele vastamine, striimiga seotud asjade ette valmistamine ja kui hästi läheb, siis ka natuke aega iseendale. Tavaliselt ma väga kindlat päevakava ei järgi, sest väga palju sõltub sellest, kas mul on mõni kokku lepitud kohtumine, üritus, võistlused vmt. Üldiselt striimingi umbes 5 korda nädalas ning annan oma fännidele vahetult enne laivi minekut sotsiaalmeedias märku.  

Mis on sinu arvates peamised põhjused, miks oled hetkel Eesti kõige vaadatum nais-striimer?

Ma tõesti ei tea, miks inimesed mu striime vaatavad :D Aga väga paljud vaatajad on olnud minuga juba aastaid. Ma vähemalt loodan, et põhjuseks on näiteks see, et ma suudan mõne inimese päeva veidigi positiivsemaks teha ning peale töö- või koolipäeva nende meelt lahutada. Mõned ilmselt vaatavad ka mängu enda pärast, sest Eestis ei ole väga palju naissoost CS:GO (mäng Counter Strike: Global Offensive) striimereid.

Kuidas on sinu suhted teiste kohalike striimeritega? Kas olete teinud või on plaanis teha mingisugust koostööd?

Eestisse on striimereid nii palju juurde tekkinud, et ma tõesti kõiki ei tea. Mõnega suhtleme küll aktiivselt, ent otsest koostööd, seda Eesti maastikul väga palju ei näe. Vahel mängitakse küll koos sama mängu, kuid ollakse ikka eraldi striimides, ent üldiselt hoitakse ikka omaette. Samas leiab ka üksteise "hostimist", kus üks inimene saadab oma vaatajad teise striimeri juured kui ise otseülekande lõpetab.

Millised ootused on sel nädalavahetusel toimuvale HYPERTOWN üritusele?

Kindlasti ootan kohtumist teiste sisuloojatega, eriti nendega, keda eelmisel aastal ei olnud. Põnevaid asju on ka kavas ning toimub näitusealal, seega on uudistamist ka külastajale, kes striimimisest veel midagi ei tea.

Millised on olnud suuremad probleemid, mis sellisest elukutsest tekkinud on? Kuidas oled nendega toime tulnud?

Otseseid probleeme pole see mulle tekitanud, kuid vahepeal on perioode, kus üldse ei ole motivatsiooni striime teha. Sellisel juhul võtan tavaliselt paar päeva vabaks, olen arvutist eemal ning tegelen hoopis millegi muuga. Aeg, mille saan võtta iseendale, on mulle ülimalt oluline - see aitab mul akusid laadida ning peale seda on hea tagasi tulla ja suurema hooga jätkata. 

Millised on sinu lemmikmängud striimis mängimiseks? Lemmikžanrid?

Praegu mängin ma peamiselt CS:GO'd, mis on first person shooter (esimeses isikus tulistamine), aga arem olen mänginud ka HoN'i (Heroes of Newerth) ning Dota 2-te. Viimasel ajal naudin aga ka ühe mängijaga mänge, mis keskenduvad loo jutustamisele.

Milliseid mänge meeldib sulle mängida vabal ajal, kuid mida sa ei striimi?

Kahjuks on mul väga vähe aega, et väljaspool striimi midagi mängida jõuaks. Hiljuti olen mõned korrad mänginud uut mängu nimega Planet Zoo ning seda salaja nautinud, kuid kui seda striimis mainisin, siis fännid lausa nõudsid, et ka seda ikka laivis mängiksin.

Millega sa arvuti tagant väljas veedetud ajal tegeled? Mis on su hobid?

Ma olen tegelenud ratsutamisega alates viiendast eluaastast ning 2016 sain ka õnnelikuks hobuseomanikuks. Seega suurem osa striimivälisest vabast ajast kulubki tallis olemisele ning ratsutamisvõistlustel käimisele.

Naisena avalikult internetis ei pruugi kerge olla. Kas oled kogenud ka ahistamist? Kas ja kuidas kurjad kommentaarid sind mõjutavad? 

Verbaalset ahistamist on küllaga, sest naine internetis, eriti veel mängumaailmas, tundub paljude inimeste jaoks ikka üsna haruldane nähtus olevat. Mõnikord satub selliseid sõimajaid ka minu striimi kommentaariumisse, sellest ei pääse, aga õelad kommentaarid ei lähe enam ammu mulle hinge. Lõpuks harjud sa nendega ära ning kasvatad paksu naha, see on juhtunud ka minuga. On väga kurb näha, et inimesed täidavad ennast sellise vihkamisega ning raiskavad oma aega teiste maha tegemisele. Ma arvan, et taolistel kommenteerijatel on endal elus midagi väga olulist puudu või nad ei oska lihtsalt muud moodi inimeste tähelepanu võita. Ise üritan ma "sisuloojate draamast" võimalikult palju eemale hoida, sest kellelgi on alati midagi öelda, see on tavaline, kuid ma leian, et sellest tuleb lihtsalt üle olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles