Kolm põhjust, miks kiirnuudlid on tervisele kahjulikud

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

On palju riike, kus kiirnuudlid on loomulik osa toidulauast. Ka meil on tegemist roaga, mida armastavad ühtmoodi nii vaesed tudengid kui ka kiirustavad noored. Selle valmistamine võtab paar minutit, mistõttu pole vaja imestada, miks ramen-nuudleid nii väga armastatakse.

Muidugi aga pole tegemist riskivaba söögiga. Väidetavalt saab nuudlitele köögivilju lisades tõsta toiteväärtust, kuid on põhjusi, miks see söök tervisele hea pole, kirjutab MSN.

  1. Neid on raske seedida. Kiirnuudlid muudavad seedimise aeglaseks, kuna neid on kehal raske lõhustada. See omakorda mõjutab insuliinitaset veres. Neis on samuti palju säilitusaineid, mille pikaajaline tarbimine võib viia astma, kõhulahtisuse ja ärevuseni.
  2. Südamehaiguste risk. Ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud uurimusest selgus, et inimesed, kes tarbisid keskmisest rohkem kiirnuudleid, olid kõrgvererõhktõve, südamehaiguste, diabeedi ja insuldi riskirühmas.
  3. Sisaldavad suurel hulgal soola. Pole ilmselt üllatav, et kiirnuudlites on palju soola, mille liigne tarbimine mõjutab iga inimese tervist. Liigne soolatarbimine viib südamehaiguste ja kõrge vererõhuni.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles