Tahad seda tööd kindlasti endale? Siis mine just sellel kellaajal töövestlusele

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Töövestlusel käimine on nagu täppisteadus, alates elulookirjelduse kujundamisest kuni riietuse valimiseni välja. Kui tööintervjuuga käib kaasas ka palju tundmatuid tegureid, näiteks see, milliste intervjueerijate otsa sa sattud ning millised küsimused neil varuks võivad olla, siis üks tegur on täiesti sinu kontrolli all - mis ajal sa kohale lähed.

Ei, jutt pole kindlast fikseeritud kellaajast, mida tuleb järgida sõltumata nädalapäevast ja ilmast ja Merkuuri retrograadist. Tegelikkuses on asi natuke lihtsam ja praktilisem - ekspertide ühisel hinnangul on parim töövestlusele kohale ilmumise aeg... trummipõrin!... 15 minutit enne kokkulepitud kellaaega.

Huffpostis avaldasid arvamust mitmed värbamiseksperdid, kelle sõnul on 15-minutiline varu parim vahend nii iseenda meelerahu säilitamiseks kui ka suurepärase mulje jätmiseks. 15 minutit on piisav aeg ootamiseks ning kohaga harjumiseks, näidates samal ajal tööandjale, et oled valmis ja hakkaja ning oskad teistega arvestavalt oma aega planeerida.

Varem kohale jõudmine jätab sulle ka piisavalt mänguruumi juhul, kui kohapeal tekivad mõned ootamatused - võib-olla tuleb sinu saabumine registreerida, nagu hotellis. Võib-olla on lift jube aeglane või seda annab igavesti oodata. Võib-olla on hoones keeruline navigeerida (kuigi hea toon oleks keegi sulle vastu saata). 

Kui töövestlus toimub asukohas, mis on sulle seni üsna tundmatu, soovitavad eksperdid enne töövestluse päeva nii-öelda proovisõit teha, et harjuksid seal kandis liiklema. Kui hakkad alles intervjuu toimumispäeval õiget mahasõitu või parkimisvõimalust otsima, kulutab väärtuslikku aega ning võid hilineda. Hilinemise osas on eksperdid samuti ühel nõul - mis iganes ja kui mõjuv su põhjus ka poleks, hilinemine on tohutult halb ning võib saada määravaks asjaoluks.

Kui hilinemine on täiesti lubamatu, siis samuti ei soovita eksperdid liiga vara kohale minna. Kuldne ootaeg on nimetatud veerand tundi, sellest aga märkimisväärselt varem kohale jõudes jääb tööandjale pisut naljakas mulje. Esiteks pole keegi nii vara valmis sinuga vestlemise lainel olema. Teiseks võid tahtmatult jätta endast meeleheitliku mulje. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles