Mis juhtub su kehaga, kui sööd kolm datlit päevas

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sulle magusaisu jälle kallale tuleb, võta järgmine kord kommide ja kompanii asemel datleid. Neil on selliseid kasutegureid, millest sa siiani kuulnudki pole. 

Šokolaad ja pähklid on toredad, kuid datlid veelgi toredamad. Ja nad aitavad isegi alla võtta: eeldusel, et sa ei söö neid ülemäära palju. 

1. Nad võitlevad stressi vastu

Datlid sisaldavad palju vitamiin B6 mis aitab kehal toota serotoniini ja noradrenaliini. Need hormoonid reguleerivad stressitaset ja kannavad hoolt selle eest, et me oleksime paremas tujus. Pidevalt madal B6-tase viivat koguni depressioonini. 

2. Nad tugevdavad luid

Datlid sisaldavad sellist keemilist elementi nagu boor, ja see muudab luid tugevamaks. Samuti toetavad luude tervist datlites leiduvad mineraalained fosfor, kaalium, kaltsium ja magneesium, aidates ennetada osteoporoosi. 

3. Nad aitavad alla võtta

Datlid võivad aidata kaalust alla võtta, kui sa ei söö neid liiga palju. Sest nad sisaldavad ka küllaltki palju suhkrut ja kaloreid. Aga ka antioksüdante, mis ergutavad seedimist ja ainevahetust.

Datlid hoiavad kõhu kaua täis ega lase näljaatakkidel sind rünnata.

4. Nad on seedimiseks head

Meie seedesüsteem vajab kiudaineid, et õigesti talitleda. Datlid on selleks just õiged, sest nad sisaldavad palju kiudaineid ja nad aitavad kehal toitu optimaalselt seedida. Seega söö korrapäraselt paar datlit, nii pole karta ka kõhukinnisust. 

5. Nad aitavad allergia puhul 

Tõepoolest võivad datlid oma antioksüdatiivsete toimeainetega kergeid allergiavaevusi nagu aevastamist, pisarais silmi ja jooksvat nina leevendada, kirjutab Freundin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles