Naiste jõudemonstratsioon (1)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Olgu härrad ümber kuitahes võimukad, daam punases ei jää mitte kunagi teisejärguliseks. Melania Trump tunneb jõulisi moemänge hästi.
Olgu härrad ümber kuitahes võimukad, daam punases ei jää mitte kunagi teisejärguliseks. Melania Trump tunneb jõulisi moemänge hästi. Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Naiseks olemise mõiste näib olevat lõplikult muutunud. Moevalikute järgi mõõtes – see on üks hirmuäratavalt tugev sugu. Kumb on siis tugevam? Aga on sel üldse tähtsust, kuni meil on kaks vinget vastaspoolt?

Power-bitch ehk jõuline lirva on kõige kardetum karakter moelaval ja niisamuti elus. Naine, kes marsib kõrgete kontsade klõbinal karjäärikoridoridesse ning hõivab positsioonid, mida mehed seni oma pärusmaaks pidanud. Nähtus ilmus areenile 80ndatel ja siis jäi teiste trendide taustale. Jupikese aega on tugevam sugu saanud hinge tõmmata. Aga see on petlik kergendus. Power-bitch on tagasi ja paremini relvastatud kui iial varem. Moemaailma ja stiili järgi hinnates näib, et raskekahurvägi tormijooksuks on valmis pandud. Niisiis, hoidke alt!

Pükskostüüm, mis teeb karjääri lausa kandja eest. Märka moeka pikkusega avaraid pükse ja terava joonega saapaid. Oksana Tandit
Pükskostüüm, mis teeb karjääri lausa kandja eest. Märka moeka pikkusega avaraid pükse ja terava joonega saapaid. Oksana Tandit Foto: Dmitri Gerasmov
Konkreetne ja kehtestav - suurema numbri kandjatel on selles mängus isegi eeliseid. Samoon.
Konkreetne ja kehtestav - suurema numbri kandjatel on selles mängus isegi eeliseid. Samoon. Foto: Gerry Weber

Kõrged kontsad on tagasi

Kui sportlikud jalatsid esmakordselt kostüümide ja kleitide kõrval moelavadele kalpsasid, tundus see tohutu stiilitemp. Täna on see pigem norm. Noorte hulgas on hulgaliselt neid, kes kontsal kõndidagi ei oska. Nii et täna on tervikusse jõudu lisav ja uudsena mõjuv element hoopistükkis rõhutatult naiselik king või saabas - terava nina ja kõrge kontsaga, sageli pilkupüüdvas värvitoonis.

Mantel kui stopptuli paneb end maksma ka kõige pimedamal ajal.
Mantel kui stopptuli paneb end maksma ka kõige pimedamal ajal. Foto: Gerry Weber

Mida see tähendab? Et moesoosik on jalanõu, kus kandja teadlikult ohverdab paar kraadi mugavusest efektsema ja mõjusama tulemuse nimel. Jah, sa ei silka ringi sama kiirelt nagu tennistes, kuid mõõdetud sammul jõuab äkki kindlamaltki sihile? Ja miks mitte rõhutada oma julgust kohal olla, nähtav olla ning siluetti teravamaks keerata? Kõrge konts on kehtestav naiseliku jõu argument, mille vastu meestel on võimatu vaielda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles