Alar Varrak peatreener Toijalast: teised mehed küsisid sama töö eest palju rohkem raha

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Alar Varrak Venemaal.
Alar Varrak Venemaal. Foto: Jaanus Piirsalu

Praegu Jekaterinburgi Urali korvpallimeeskonna juhendajana töötav Alar Varrak rääkis Postimehele, miks ta ei kandideerinud Eesti koondise peatreeneriks, samuti ütles välja oma nägemuse sellesse ametisse valitud soomlasest Jukka Toijalast.

Alar Varrak, mida arvate uuest koondise peatreenerist? Kas Aivar Kuusmaa poleks olnud parem valik?

«Korvpalliliit tahtis peatreenerilt ka muid tegevusi, mitte ainult koondiseakna ajal koondise juhendamist. Ma ei tea, kas Aivar oleks teinud neid muid tegevusi või mitte. Minu teada tahtis tema eelkõige olla just treener. Jukka Toijala pole üldse paha valik. Jukka puhul on hinna ja kvaliteedi suhe minu meelest hästi paigas. Tean, et oli veel tugevaid kandidaate ja tean nende meeste turuväärtust. Kui neilt oleks eeldatud sama laia tööd nagu Jukka tegema hakkab, oleksid nad väga palju raha küsinud. Jukka kasuks räägib seegi, et tal on kogemus, kuidas nad Soomes hakkasid koondist üsna kehvast seisust üles ehitama. Meie seis on praegu palju parem. Ta ei pea hakkama üles ehitama, vaid täiustama seda, mida me oleme juba ehitanud. Ta tunneb ka meie mängijaid.»

Miks te ei kandideerinud Eesti koondise peatreeneriks?

«Mõtlesin küll kandideerimisele, aga oli mitu põhjust, miks ma ei teinud seda. Kui olin korvpalliliidu spordidirektor, siis liit minu tööandjana ei tahtnud, et ma kandideeriksin. Saan neist aru, ideeliselt on see õige: spordidirektor ja koondise peatreener peavadki olema kaks eri isikut. Spordidirektorina oleksin ju osalenud uue peatreeneri valimisel. Väga palju kandidaate tuligi minu kaudu osalema. Kui tulin juba siia, Jekaterinburgi Urali, ega olnud enam spordidirektor, oli kandideerimise tähtaeg kandideerimiseks juba kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles