GALERII: nädalavahetusel toimunud Taimetoidumessi külastas üle 5000 inimese

Naine
Copy

Sel nädalavahetusel toimus Kultuurikatlas juba üheksas Taimetoidumess, mis oli tänavu pühendatud maailmamuutjatele ja vürtsidele. Messil tunti enim huvi erinevate lihaalternatiivide nagu herneproteiinist ja teistest kaunviljadest tehtud vorstide, viinerite ja burgerite vastu, populaarsed olid ka kimchi, vetikad ja salatid, värsked küpsetised ning maiustused. 

Baltikumi vanimat Taimetoidumessi külastas sel aastal üle 5000 inimese. Kahepäevasel messil osales üle saja ettevõtte Eestist ja välismaalt, toimusid erinevad loengud, filmiesitlus ja töötoad. Kahel laval ja kahel päeval tehti ühtekokku 15 loengut ja töötuba. Esimese päeva lõpetas dokumentaalfilmi «Hea jooks» («Running for Good») esilinastus Eestis. Populaarseimates loengutes kuulis pikaaegsete maailmamuutjate kogemustest, sportlikust eluviisist ja taimetoidust, teadvelolekust ja emotsionaalsest intelligentsusest, karusnahavaba maailma võimalikkusest, metsakaitse tähtusest, Greta Thunbergi poolt alustatud Fridays For Future liikumisest ja paljust muust põnevast. 

«Selleaastane mess oli korraldajate jaoks erakordselt südamlik, kuna tähelepanu keskmesse tõstsime maailmamuutjad — inimesed, kes näevad vaeva selle nimel, et maailm saaks paremaks paigaks. Selliseid inimesi tuleks veelgi enam esile tõsta, et seeläbi julgustada ja inspireerida ka teisi,» ütles Taimetoidumessi projektijuht Annika Lepp. 

Järgmisel aastal saab Taimetoidumess 10-aastaseks. Korraldajad lubavad juubelile väärilist pidu, et tähistada taimse toidu võidukäiku Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles