Rovanperä või Latvala? Tommi Mäkinen loodab Toyotas näha soomlast

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen vasakul.
Tommi Mäkinen vasakul. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Scanpix

Toyota rallimeeskonnas pole tulevaks hooajaks endiselt ükski sõitjakoht kindel. Tiimijuht Tommi Mäkineni avaldas täna, et soovib meeskonnas näha vähemalt ühte soomlast. 

Jaapanis viibiv tiimipealik plaanis Austraaliasse sõita täna, kuid sai teate ralli ära jätmisest piisavalt vara, et reisist loobuda.

Soomlane tegi telefoniintervjuus Ilta-Sanomatile hooajast lühikese kokkuvõtte ning teatas, et meeskondliku tiitli võitmiseks oli neil liiga palju probleeme. «Meil oli liiga palju katkestamisi ning punktikaotusi. Vähemalt on meil üks meistritiitel ning palju rallivõite,» leidis Mäkinen ka hooajast positiivset.

Toyota meeskonna juhi hinnangul oli Austraalia ralli ärajätmine õige otsus. «Hetkel räägime me suurest looduskatastroofist ja kohalike inimeste eludest. Ralli sõitmiseks on seal kunagi kindlasti õige aeg, aga mitte praegu. Hetkel on oluliseim tagada sealsetele inimestele head elutingimused.»

Kuigi Monte Carlo rallini on vähem kui kaks ja pool kuud, pole endiselt ükski Toyota sõitjakoht teada. Toyotaga on seostatud nii Kalle Rovanperät, Elyn Evansit, Sebastien Ogier'd kui ka seniseid piloote Jari-Matti Latvalat ja Kris Meeke'i. Mäkineni sõnul võiks  Toyota meeskonnas olla  vähemalt üks soomlane.

«Mulle meeldiks näha soomlast Soome meeskonnas. Siiski, me ei ole veel teinud ühtegi otsust ühes või teises suunas,» jäi Ott Tänaku endine ülemus kidakeelseks.

Austraaliasse sõitmisest pääsenud Mäkinen jääb Jaapanisse pikemalt. «Meil on Jaapanis järgmisel nädalal palju tegevusi. Liigume edasi kõikides valdkondades. Me räägime teile asjadest, kui meil on millestki rääkida», sõnas Mäkinen lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles