Perearst: liigsöömise parim ravi on selle ennetamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigsöömist tasub vältida
Liigsöömist tasub vältida Foto: SCANPIX

Kõige parem on pühadeaegsest liigsöömisest jagu saada seda ennetades, ütles dokto Tulmin Tõnismäe Perearstikeskusest.

Perearsti sõnul tuleks toidule ka pühade ajal läheneda arukalt ning vältida ülesöömist. Kui aga siiski sai söödud liiga palju, siis tasub kergema enesetunde saavutamiseks süüa mõned päevad väga tagasihoidlikult ning tarbida rohkelt vett, soovitas ta.

«Soovitan oma patsientidele probiootikume ja piimhappekepikeste tooteid, samuti kummeliteed,» rääkis Tulmin ning lisas, et hästi mõjuvad kehale kõik ravimteed. Kui kõht on väga kinni, siis soovitas ta kasutada kõhulahtistit.

Arsti sõnul tuleb meeles pidada, et kehal on liha raske seedida ning ka soolade tarbimisega peaks ettevaatlik olema. Kui süüakse palju soolarohkeid toite, aga samas juuakse vähe vett, tekib kehal tursunud ja «paks» tunne, selgitas perearst.

Pärast suuri sööminguid kaasa toonud pühi ja enne aastavahetuse õhtusööki võiks süüa putru, juua palju teed ning pidada üldse toiduga väga piiri. «Piima väga ei soovita, sest sageli võib see tekitada kõhupuhitust ja inimesel on veelgi ebamugavam olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles